Şebeke Projesi - Yeni Zamanlarda Genç Yurttaşların Katılımı Konferansı

Tarih: 9-11 Mayıs 2014
Saat: 9.30-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi tarafından düzenlenen bu konferans, dışarıya kapalı olarak gerçekleştirilmektedir.

Şebeke Projesi'nin tüm çalışmalarının ve ürettiği tartışmaların paylaşılması için düzenlenen uluslararası konferans, Türkiye geneli ve Avrupa’dan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademiden gelen katılımcılar ile başladı.

“Yeni Zamanlarda Genç Yurttaşların Katılımı Konferansı”nın aktif yurttaşlık, katılım, örgütlenme, gönüllülük, sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları gibi kavramların geçirdiği ve geçireceği değişimler konusunda düşünmek ve tartışmak için bir alan sağlayacağını düşünüyoruz.

NETWORK PROJECT / ŞEBEKE PROJESİ

CONFERENCE ON PARTICIPATION OF YOUNG CITIZENS IN THE NEW ERA / YENİ ZAMANLARDA GENÇ YURTTAŞLARIN KATILIMI KONFERANSI

PROGRAMME / PROGRAM

1st Day: May 9th, 2014 / 9 Mayıs 2014

09:30 – 10:15      REGISTRATION / KAYIT

10: 15 – 11:00      OPENING SPEECHES / AÇILIŞ KONUŞMALARI
Welcome Speech / Hoşgeldiniz Konuşması - Prof Dr. Nurhan Yentürk (Istanbul Bilgi University / İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Erwan Marteil (First Counsellor, Head of Section, Financial Co-operation, Institution Building & Civil Society - Delegation of the European Union to Turkey / Birinci Müsteşar, Bölüm Başkanı, Malî İşbirliği, Kurum Oluşturma ve Sivil Toplum)
Prof. Dr. M. Remzi Sanver (Rector, Istanbul Bilgi University / Rektör, İstanbul Bilgi Üniversitesi)

11:00 – 11:30      Coffee Break / Kahve Arası

11:30 – 13:00      WHY IS THE "PARTICIPATION OF YOUNG CITIZENS" IMPORTANT IN THE NEW ERA? / YENİ ZAMANLARDA GENÇLERİN KATILIMI NEDEN ÖNEMLİ?
Hans Joachim Schild (Partnership between the European Commission and Council of Europe in the Field of Youth / Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi Gençlik Alanında Ortaklık Projesi)
Yörük Kurtaran (Toplum Gönüllüleri Vakfı / Community Volunteers Foundation)

13:00 – 14:30      Lunch / Öğle Yemeği

14:30 – 16:00 Session 3 / THE POLITICAL PARTICIPATION of YOUNG PEOPLE / GENÇLERİN SİYASİ KATILIMI