"Donmuş Rüya" Katılımcı Dans Tiyatrosu Projesi

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 2-3-6-8-9 Haziran 2014 
Saat: 19.30 ve 21.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi

Ayrin Ersöz, Julia Ritter

19. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali paralel etkinliği olan Donmuş Rüya, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Rutgers Üniversitesi GAIA Center (ABD) ile Yıldız Teknik Üniversitesi desteği ve işbirliğiyle santralistanbul’da izleyicisiyle buluşuyor.

Amerikalı koreograf Julia Ritter ile Türkiyeli koreograf Ayrin Ersöz, 19. İstanbul Tiyatro Festivalinin paralel etkinliği olan Donmuş Rüya (Frozen Dream) adlı katılımcı/etkileşimli (immersive) dans tiyatrosu projesini santralistanbul’da yer alan ödüllü Enerji Müzesi’nin türbinleri ve makinaları arasında sunacaklar. 

Donmuş Rüya (Frozen Dream), mısraları popüler fasıl şarkısı Kimseye Etmem Şikayet’e kaynaklık eden ünlü Türk şair İhsan Raif Hanım’ın hayatından esinler taşıyor. Kadınların rüyaları ve kamusal kimliklerine dair bir araştırmaya giren koreograflar, seyirciyi geçmişin rüyaları ve kabuslarının, şimdinin aciliyetinin ve geleceğin bilinmezliğinin iç içe geçtiği hikayeleri çözmeye çağıran, gerçeküstü bir peyzaj yaratıyorlar. Bilgisayar müzisyeni Korhan Erel (İstanbul) hazırladığı müzikleri ile eyleme işaret eden ve merak uyandıran sonik bir atmosferin kurulmasına imkân sağlıyor. 

Performanslar aralıksız bir saat sürmekte, belirtilen saatte başlamaktadır ve geç kabul yoktur. Katılımcıların rahat ayakkabılar giymeleri, ayakta durmak, yürümek, merdiven çıkmak veya yalnız kalmakta sorun yaşayabileceklerin gösteriye katılmamaları tavsiye olunur. 

Etkinlik ücretsizdir. Her performans 18 yaş ve üstü 45 katılımcıyla sınırlı olup, rezervasyon gerekmektedir. 

Katılım için frozendreamistanbul@gmail.com e-posta adresine seçtiğiniz tarih ve seans bilgileri ile rezervasyon talebinizi iletiniz.

Ayrıntılı bilgi için: www.frozendreamistanbul.com