“Kurumunuz, Çalışanlarınız, Tedarikçileriniz ve Paydaşlarınızın Gelişimi için: Akademiniz”

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 11 Haziran 2014, Çarşamba
Saat: 9.00-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-305

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi (BİLGİ-YGM), Türk Hava Yolları (THY) ve TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği işbirliğiyle, giderek yaygınlaşan “Kurumsal Akademi” oluşumunun ele alınacağı seminerde, kurumsal akademinin tanımı ile dünyadaki başarı ve başarısızlık örnekleri değerlendirilecek. 

Kurumsal akademi Türkiye’de son 10 yılda gelişerek daha fazla kurum tarafından uygulanmaya başlandı. Kurumsal akademi ya da dünyada “Corporate University” olarak bilinen bu oluşum nasıl tasarlanmaktadır? Seminerde bu soruya yanıt aranırken, kurumsal akademinin başlangıç noktası, dünyadaki önemli göstergeleri, eğitim departmanı ile arasındaki farkı, sosyal ve çevresel etmenlerin kurumsal akademiye etkisi ve kurumsal akademilerin eğitime sunduğu katkılar ele alınacak. 

“The Next Generation of Corporate University” ve “The Corporate University Handbook” kitaplarının yazarı, uluslararası alanda kurumsal akademi konularında popüler bir konuşmacı olan Dr. Mark Allen “Kurumsal Akademi Gerçekte nedir?” ve “Eğitim departmanı ile kurumsal akademi arasındaki fark nedir?” sorularına yanıt arayacak. 

“Radikal değişimlerin olduğu bir dünyada kurumsal akademilerin eko-sistemi” başlıklı oturuma katılacak olan Global CCU (Council of Corporate Universities) Kurucusu ve Başkanı Annick Renaud-Coulon kurumsal akademinin çeşitleri ve başarı etkenlerini anlatacak. Global CCU Yönetim Kurulu Üyesi Jean Pfeifer ise “Kurumsal akademiler sayesinde eğitimin gelişimi: ilk önce verimlilik” oturumunda sunum yapacak. 

Seminerde ayrıca, Türk Hava Yolları Eğitim Akademisi Başkanı Kemal Yüksek, Üstünberk Akademi Genel Müdür Yardımcısı Rıfat Şele, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi Direktörü Levent Yarar da Türkiye örneklerini değerlendirecek. 

PROGRAM 

11-HAZİRAN KURUMSAL AKADEMİ AKIŞI

09:00        Hoş Geldiniz - Emre Gönen (İstanbul Bilgi Üniversitesi )
                 Açılış -Levent Yarar (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yönetici Geliştirme Merkezi Direktörü) 

09:15        Kurumsal Akademi Kavramı ve Olgusu: Oturum Dr. Mark Allen ve Annick Renaud-Coulon arasında söyleşi şeklinde yapılacak ve Jean Pfeifer tarafından yönetilecektir.

  Kurumsal Akademinin başlangıç noktası nedir? Dünyadaki önemli göstergeleri nelerdir?  Annick Renaud-Coulon    Kurumsal Akademi gerçekte nedir? Dr. Mark Allen   Eğitim Departmanı ile Kurumsal Akademi arasındaki fark nedir? Dr. Mark Allen    Kurumsal Akademiler tepe yönetimine yakın güçlü yapılar mıdır? Annick Renaud-Coulon

10:15       Kahve ve Çay Molası 

10:25       Radikal Değişen bir Dünyada Kurumsal Akademilerin Eko-Sistemi, Annick Renaud-Coulon

  Kurumsal Akademilerin çeşitleri, İK’dan İş Hedeflerine kadar farklı örnekleri ile   Bilgi çağında eğitimden - öğrenime   Sosyal ve çevresel etmenlerin Kurumsal Akademiye etkisi   Kurumsal Akademinin başarı etkenleri ve GlobalCCU Corporate University Sertifikasyonu 

11:40       Kahve ve Çay Molası

11:50          Dünya Örnekleri ile Kıyaslama: Gerçek Kurumsal Akademiler Ne Yapar? Dr. Mark Allen

12:35          Kurumsal Akademi Planlaması, Tasarımı ve Oluşumu: Türkiye’den Bir Örnek – Üstünberk Holding 
Rıfat Şele, Akademi Genel Müdür Yardımcısı

13:00       Öğle Yemeğisantralistanbul Kampüsü, Papaz Restoran

14:00       TEGEP Panel: Türkiye’de Çalışan Kurumsal Akademilerin Yapısı, Çalışması ve Sorunları
  Feyzan Sayalı - Moderator
  Saynur Önen - Yapı Kredi Akademi
  Arzu Sarıkayalar - Teknosa Akademi
  Mücahit Korkut - Tofaş Akademi
  Gezin Cankat – Vodafone Red Akademi

15:30        Kahve ve Çay Molası

15:40        Yeni Bir Eğitim Modelinin Kurulması: Yerleşik Program 
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi 

16:10           Kurumsal Akademiler Sayesinde Eğitimin Gelişimi: İlk Önce Verimlilik!  Jean Pfeiffer

  Eğitim Dünyasındaki Değişimlerin Kurumsal Akademi Rollerini Etkilemesi    Kurumsal Akademinin Stratejik Öğretici olarak Çalışması   Kurumsal Akademinin Proaktif Öğretici Olarak Çalışması   Öğrenmenin Bütünsel (Holistic) Yönetimi:   70 /20/10 - Yönetim Şartı 
  -“Performans Geliştirme” Şartı
  - Kısıtlı Kaynaklarla Etkili Sonuçlar Ortaya Çıkarmak

17:00        Kapanış: Levent Yarar