Veri Korumanın Geleceği: Rüzgar Gibi Geçti?

Tarih:  9-10 Haziran 2014
Saat: 9.30-17.30
Yer: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu  (9 Haziran, Pazartesi) / İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü, E4-305 (10 Haziran, Salı)

Konferans  İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenmiştir.

Organizasyon Komitesi: Nilgün Başalp (İstanbul Bilgi Üniversitesi) / Elif Küzeci (Bahçeşehir Üniversitesi) / Yücel Saygın (Sabancı Üniversitesi)

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: http://tlpc.modap.org/

PROGRAM

I. GÜN
9 Haziran 2014 (Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu)

09.30-10.00       Kayıt

10.00-10.30       Açılış Konuşmaları

10.30-12.00       SOSYAL MEDYADA VERİ KORUMASI: Veri Koruması Sosyalleşiyor
Oturum Başkanı: Roberto Lattanzi (İtalya Veri Koruma Otoritesi)
Konuşmacılar:
Gönenç Gürkaynak (ELİG Ortak Avukatlık Ofisi Yönetici Ortak) “Sosyal Medya Platformlarında ‘Büyük Veri’nin Hukuksal Korunması”
Carlo Piltz (Kammergericht Berlin) “Sosyal Medya ve Avrupa Veri Koruma Hukuku”
Prodromos Tsiavos (London School of Economics) “Sosyal Medya ve Tekno-sosyal Sorumluluk: Unutulma Hakkının Uygulamasında Tekno-Hukuksal Çözümler”
Burak Özdağıstanlı (Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı)

12.00-13.30       ÖĞLE ARASI

13.30-15.00       EĞİTİMDE VERİ KORUMA VE VERİ KORUMADA EĞİTİM
Oturum Başkanı: Yücel Saygın (Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi)
Konuşmacılar:
Kürşat Çağıltay (ODTÜ, Eğitim Fakültesi) “EU KidsOnline Çıkarımları: Türkiye’de Çocuklar Çevirim-içi Ortamda Ne Durumda?”
Victoria Çetinkaya (İngiltere Veri Koruma Otoritesi) “Veri Koruma ve Eğitim: Birleşik Krallık’tan Bir Bakış”
Joachim Kind (Safer Internet DE/klicksafe) “Klicksafe ve Eğitimde Veri Koruma”
Yaprak Sarıışık (Eğitimde Reform Girişimi) "FATİH Projesi: Eğitimde Dönüşüm için Bir Fırsat Olabilir mi?”

15.00-15.15       KAHVE ARASI

15.15-16.45       VERİ KORUMA YASA TASARISI: Kaybedilen Yıllar
Oturum Başkanı: Yüksel Hız (Adalet Bakanlığı, Yüksek Müşavir)
Konuşmacılar:
Yunus Emre Sılay (Adalet Bakanlığı) “Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı Taslağı”
Nilgün Başalp (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi) “Veri Koruması Kanun Tasarısının AB Veri Koruma İlkeleri Işığında Değerlendirilmesi”
Roberto Lattanzi (İtalya Veri Koruma Otoritesi) “Enformasyon Toplumunda Kişisel Verilerin Korunması”
Okan Çan (Deriş Ortak Avukatlık Ofisi)“Unutulma Hakkı”

16.45-17.30       Tartışma

II. GÜN
10 Haziran 2014 (İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü, E4-305 )

10.00-10.15       Açılış Konuşmaları

10.15-12.00       E-VERİ KORUMA VE E-SAĞLIK
Oturum Başkanı: Leyla Keser Berber (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Konuşmacılar:
Ulvi Altınışık (Adalet Bakanlığı) “Türkiye’de Veri Koruma Mevzuatına Genel Bakış”
Gürkan Sert (Marmara Üniversitesi) “Hastaya Ait Bilgilerin Gizliliği ve Tıp Etiği”
Hasan Ogan (Türk Tabibler Birliği, Veri Koruma Çalışma Grubu Koordinatörü) “Kişisel Sağlık Verileri ve Sağlıkta Dönüşüm Programı”
Hamide Tacir (Kadir Has Üniversitesi) “Hasta Sırrının Korunması ve Hekimin Sır Saklama Yükümlülüğü”

12.00-13.30       TÜRKİYE’DE SAĞLIKLI VERİ KORUMASIHUKUKUNA DOĞRU
Oturum Başkanı: Oktay Uygun (Yeditepe Üniversitesi)
Konuşmacılar:
Elif Küzeci (Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi) “Sağlık Verilerinin Korunması Bir İnsan Hakkıdır”
Cansu Atikcan (Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı)
Mustafa Güler (Türk Tabibler Birliği Hukuk Müşaviri) “Sağlık Verilerine Neler Oluyor?”
Yasin Beceni (BTS &Partners) “Data Processing for Non-Citizens in HealthSector”

13.30-14.30       TARTIŞMA VE KAPANIŞ