3. Dış Politika Yaz Okulu: A’dan Z’ye Suriye

Tarih: 16-27 Haziran 2014
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-205

Küresel Sorunlar Platformu 3. Dış Politika Yaz Okulu kapılarını 16-27 Haziran 2014 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde açıyor. Bu yıl daha önceki dönemlerden farklı bir konseptle düzenlenecek olan Dış Politika Yaz Okulu, Türkiye’yi yakından ilgilendiren ve dünyadaki en önemli sorunlardan biri olan Suriye üzerine yoğunlaşacaktır.

Her bölümden lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvuru yapabilirler.

Konular:
Suriye tarihi, Baas rejimi, Suriye Baas Partisi, Hafiz Esad Dönemi, Beşar Esad Dönemi, Dış Politika, Toplumsal Yapı Etnik ve Dini Yapı Azınlıklar, Asimilasyon Politikaları, Ekonomi, Medya, İnsan Hakları, İstihbarat Örgütleri, Muhalif Hareketler, Yeni Dönem Muhalif Hareketler, Diyaspora, Siyasi Aktörler, Devrim Süreci, Suriye Ordusu, Silahlı Gruplar, Küresel Aktörler, Uluslararası Girişimler, Mülteciler

*Katılım ücretsizdir.
*Konaklama ve yemek dahil değildir.

Son Başvuru Tarihi: 12 Haziran 2014

Başvuru için http://bit.ly/1peOTz7 adresindeki formun doldurulması gerekmektedir.