Dezavantajlı Toplum Kesimleriyle Psikanalitik Çalışmak Mümkün mü?

güncelleme: yayınlama:

Kim demiş “Psikanalitik terapi sadece zenginlere, eğitimlilere, hayatlarında belli bir istikrar olanlara göredir” diye?

Seminer ve Vaka Çalışması: "Dezavantajlı Toplum Kesimleriyle Psikanalitik Çalışmak Mümkün mü?"

Tarih: 1 Kasım 2014, Cumartesi
Saat: 10.00-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü

Laura Kleinerman tarafından yürütülecek olan tam günlük seminer ve vaka çalışması İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenmektedir.

Laura Kleinerman, IPA  üyesi Amerikalı eğitim psikanalistidir. Kendisi New York Institute for Psychoanalytic Training and Research (IPTAR) Çocuk Ergen Psikanalitik Psikoterapi Programı’nı kurmuş ve yönetmiştir ve aynı zamanda 2011’den beri IPTAR Yetişkin Psikanaliz Eğitim Programı’nın başkanlığını yapmaktadır. Kendisi aynı zamanda psikiyatri hemşiresi olarak toplumun çeşitli kesimlerinde çalışmış ve çocuk, ergen ve yetişkin terapilerinde özellikle dezavantajlı toplum kesimleriyle çalışırken psikanalitik düşüncenin klinik tekniğe uyarlanması konusunda birçok proje geliştirmiştir.

Laura Kleinerman, “Dezavantajlı Toplum Kesimleriyle Psikanalitik Çalışmak Mümkün mü?” başlıklı konuşmasında, yönettiği IPTAR Terapi Kliniği’ne başvuran şehirli-yoksun kesimle psikanalitik psikoterapi perspektifinde nasıl çalıştığını anlatacaktır. Bu popülasyonla çalışmanın getirdiği zorluklar, danışanların çoğunlukla kriz halinde terapiye gelmeleri ve yaşadıkları sıkıntılar konusunda somut yardım beklemeleridir. Bu durumlarda danışanların psikanalitik terapi ile nasıl tanıştırılacağı, danışanın beklentisi tam olarak karşılanmadığında yaşadığı düş kırıklıkları ile nasıl baş edileceği ve  uzun dönemli bir sürecin nasıl yapılandırılacağı konusunda vaka örnekleri ile birlikte bir eğitim verecektir. 

Aynı zamanda, psikanalitik psikoterapinin toplumun diğer kesimlerinde nasıl uygulanabileceğini modellemek için yine IPTAR’da kurduğu “Okullarda Psikanalitik Psikoterapi” adlı programı anlatacaktır. Bu programda psikanalitik yönelimli terapistler normalde terapiye gelme olanağı olmayan çocuklarla okullarda terapötik çalışmalar yürütmektedirler.

Programın ikinci kısmında Kleinerman, İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Çocuk-Ergen ve Çift-Aile Altdal psikologları tarafından görülen ikiz danışanların ve ailesinin terapisinin canlı olarak supervizyonunu verecektir.

PROGRAM
10.00-12.00 SEMİNER
12.00-14.00 ÖĞLE ARASI
14.00-18.00 VAKA ÇALIŞMASI

KATILIM: Bu çalışma ruh sağlığı alanında çalışan profesyonellere ve bu alanın öğrencilerine açıktır. Katılım ücretsizdir.

Yer kısıtlılığından dolayı kaydınızı gecikmeden yaptırmanızı öneririz. Kayıtlar için esra.akca@bilgi.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

DİL: Seminer dili İngilizcedir ve çeviri yapılamayacaktır.