Sheryl Sandberg ile “Lean In” Kampüs başlıyor

güncelleme: yayınlama:

Yer: 15 Ekim 2014, Çarşamba
Tarih: 14.00-15.00
Saat: santralistanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

Kullanıcı sayısı yaklaşık 1,2 milyar olan sosyal medya devi Facebook’un Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü (COO) ve “Lean In” (Sınırlarını Zorla) kitabının yazarı Sheryl Sandberg*, 21 Ocak 2014’te BİLGİ öğrencileriyle santralistanbul Kampüsü’nde bir araya gelmişti.

BİLGİ öğrencileriyle bu kez Laureate Ağı’nın birleştirici gücü sayesinde buluşacak olan Sandberg’i, santralistanbul’da yayınlanacak bu webcast tekrarıyla dinleyebilir, "Lean In" hareketini kampüste taşımaya önderlik edebilir, BİLGİ’nin "Lean In" halkasını oluşturabilirsiniz.  

*Kurucusu Mark Zuckerberg’den sonra Facebook’un en güçlü isimlerinden biri olan Sheryl Sandberg, Bill Clinton döneminde ABD Maliye Bakanlığı’nda personel şefi oldu ve yıldızı da bu görevinde parladı. Kariyerine Google’da Uluslararası İnternet Satış Operasyonları Ekibi başkan yardımcısı olarak devam etti. Ardından kendisi gibi Harvard mezunu olan Mark Zuckerberg’in teklifiyle Facebook’a transfer oldu. Sheryl Sandberg, Fortune Dergisi tarafından en güçlü 50 kadın arasında gösterildi. Başarılı iş kadını bugüne kadar edindiği deneyimleri “Lean In: Sınırlarını Zorla - Kadınlar, İş ve Liderlik İsteği” adlı kitabında yazdı. Sandberg kitapta kadınların iş dünyasında liderlik konumuna aday olmalarını tavsiye ediyor. “Dünyayı hâlâ erkeklerin yönettiği açık bir gerçek. Bu, herkesi etkileyecek kararlar alınması gerektiğinde kadınların sesinin eşit derecede duyulmadığı anlamına geliyor” diyen Sandberg kitabını, kendi alanında en yükseğe çıkmak ya da herhangi bir amaca güçlü bir şekilde ulaşmak isteyen kadınlar için yazdı.