KEYS Konferansı: “Etkin Yeterlilik Temelli Öğrenim için Ana Yöntemler"

Tarih: 17-18 Ekim 2014
Saat: 9.30-17.30 (18 Ekim 2014, Cumartesi)
Yer: 17 Ekim-Ataşehir Doğa Kampüsü / 18 Ekim-BİLGİ santralistanbul Kampüsü

“Etkin Yeterlilik Temelli Öğrenim için Ana Yöntemler" Uluslararası Konferansı, Avrupa Konseyi'nin Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında sağladığı destekle gerçekleştirilen uluslararası KEYS projesi çerçevesinde düzenlenmektedir. Keys Projesi, temel yeterliliklerin edinimine yönelik başarılı proje ve girişimlerin çıktılarının yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi amaçlıdır. Bu uluslararası konferans, aralarında KEYS’in 5 ana projesinin de bulunduğu 14 ten fazla proje ve iyi uygulama üzerine çalıştay imkanları sağlayacaktır.

Konferanstaki konuşmacılar, AB üye ülkelerinden eğitim uzmanları ve uygulayıcılar, yeterlik odaklı öğretim ve öğrenim konulu başarılı uluslararası eğitim proje ve uygulamalarının tanıtıcıları, Eğitim Bakanlıklarından temsilciler ve ilgili eğitim yetkilileri olacaktır.

Konuşma ve çalıştayların hedef kitlesi okul müdürleri, öğretmenler, öğretmen eğiticileri, öğrenciler, eğitim kurumlarından ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden temsilciler, öğretmen eğitimi veren kurumlar ve diğer eğitimciler olacaktır.

Konferansta Hayat Boyu Öğrenme Temel Yeterlikleri’ne yönelik açılış konuşmaları, çalıştaylar, sunumlar, tartışmalar yer almaktadır.

Konferans oturumlarında aşağıdaki konular yer alacaktır:
• Anadil ve yabancı dillerde iletişim için temel yeterlikler
• Matematik, Fen ve Teknolojide temel yeterlikler
• İnisiyatif ve Teşebbüs anlayışlarının geliştirilmesi
• Sosyal ve Vatandaşlık Temel Yeterlikleri
• Dijital Temel Yeterlikler
• Kültürlerarası İletişim, Kültürel Farkındalık ve İfade Becerileri
• Öğrenmeyi Öğrenme
• Farklı eğitim çevrelerinde temel yeterliklerin geliştirilmesi: ilkokul yılları, genel eğitim, yaygın & yaygın olmayan eğitim
• Öğretmen Eğitimi Başlangıcına Yeterlik Temelli Yaklaşım/Hizmetiçi Öğretmen Eğitimi
• Yeterlik Temelli Eğitimi Teşvik Eden Kararlar
• Yeterlik Temelli Öğrenim Çıktılarının Ölçülmesi