"Dokun Bana" Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 31 Ekim 2014, Cuma
Saat: 14.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri her yıl gerçekleştirdikleri öğrenci seminerlerine bir yenisini ekleyerek, bir sağlık iletişimi kampanyası ile Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'ne iletişim desteği sağlıyorlar.

Sedef hastalığına dikkat çekmek, sedef hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığını kamuoyuna duyurmak ve sedef hastalarına fotoğraf yoluyla destek olmak amacıyla Sedef Hastaları Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu “Dokun Bana” adlı yarışmanın ödül törenine 31 Ekim Cuma günü hazırladıkları özel bir organizasyonla ev sahipliği yapacak.

Yarışmada dereceye giren ilk 40 fotoğraf da, 1-15 Kasım 2014 tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü E1 binasında sergilenecek.

İnstagram: sedefleyasam
Twitter: sedefleyasam
Facebook:  Pub 405 Seminer / 2014-2015

Sedef Hastalığı:
Tıp dilinde psoriasis adı verilen sedef hastalığı, ataklarla birlikte genellikle yaşam boyu devam eden bir hastalıktır. Deride hastalığa ismini veren sedef veya gümüş renginde kepeklenmeler (pullanmalar) ile birlikte, eklemlerde ve tırnaklarda da bazı belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Sedef hastalığı tedavi edilebilir ve/veya kontrol altına alınabilir. Hastalığın nedeni tam olarak bilinmese de, bağışıklık sistemi, genetik ve çevresel faktörlerin karşılıklı etkileşimi sonucu geliştiği düşünülmektedir. Hastalık erkek ve kadınlarda yaklaşık eşit oranda görülür.

Türkiye’de yaklaşık bir milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilen hastalığın toplum tarafından bulaşıcı bir hastalık olarak yanlış algılanması, hastaların hem özel hem de çalışma yaşamını olumsuz etkilemektedir. Hastaların daha rahat bir yaşam sürebilmesi toplumsal önyargıların azalmasıyla yakından ilgilidir. Bu yüzden Türkiye’deki sedef hastalarını sedef hastalığı konusunda bilgilendirmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla 2010 yılından bu yana Sedef Hastaları Dayanışma Derneği (SHDD) farklı paydaşlarla projeler geliştirmekte ve hastalık konusunda farkındalığı arttırmayı hedeflemektedir. Her yıl 29 Ekim Dünya Sedef Hastaları günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler son sınıf öğrencileri ile “Dokun Bana” adlı fotoğraf yarışması düzenlemekte ve  sedef hastalığının bulaşıcı olmadığına dikkat çekmeyi hedeflemektedir.