Yaşar Kemal Fahri Doktora Töreni ve Sempozyum

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 12 Kasım 2014, Çarşamba
Saat: 10.00-20.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-403/404

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak Yaşar Kemal'le onurlanacağımız, fahri doktora unvanı tevcih edeceğimiz bu güne tüm BİLGİ'liler davetlidir.

PROGRAM:

10.00-18.00      Sempozyum: Binbir Kültürün Elçisi Yaşar Kemal

10.00-12.00    
Açış  Konuşması: Prof. Dr. Aydın Uğur (Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı)

Selim Temo: “Yaşar Kemal’in Bir Denemeci Olarak Portresi” Jale Özata Dirlikyapan: “Yaşar Kemal’in Kaleminde ‘Zuhur Eden' Köroğlu" Rohat Alakom: “Yaşar Kemal’in Romanlarında Kürtler” Jale Parla: “Yaşar Kemal’in Eksantrikleri”

13.30-15.30

Levent Yılmaz: “Destan ile Tarih, Antropoloji ile Edebiyat Arasında Yaşar Kemal" Bülent Bilmez: “Sözlü Tarihçi Olarak Yaşar Kemal: Bu Diyar Baştanbaşa'nın Analizi” Mahmut Temizyürek: “Teleskoplu Destancı’nın Binyaylasında Hayal ile Umut, Efsane ile Tarih” Fazlı  Can:  “İnce Memedlerin Sayılarında Gizlenenler”

16.00-18.00

Sibel Irzık: “Bir Ada Hikâyesi’nde Bellek ve  Ütopya” Günil  Özlem Ayaydın Cebe: “Bir Adanın Hikâyesini Anlatmak: Yaşar Kemal'de Tarih ve Doğa” Ezgi Ceylan: “Çeviri Anlatıların İzinde: Binboğalar Efsanesi ve Yılanı Öldürseler" Süha Oğuzertem: “Töre Cinayetinin Gizemli Ekonomisi: Yılanı Öldürseler"

19.00-20.00       Fahri  Doktora Töreni

Açılış Belgesel Film  Gösterimi (Nebil Özgentürk)  Prof. Dr. Aydın Uğur (Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı) Doğan Hızlan Prof. Dr. Remzi Sanver (Rektör)  Ayşe Semiha Baban

20.00      Fotoğraf ve Kitap Sergisi Açılışı