İnşaat ve Mimarlık Hukuku Semineri

Tarih: 13 Kasım 2014, Perşembe
Saat: 10.00-17.30
Yer: santralistanbul Kampüsü,  E1-301

İnşaat ve Mimarlık Hukuku Semineri, ülkemizde ve Avrupa Birliği’nde inşaat ve mimarlık hukukunda telif hakları ve uyuşmazlıklara adanmıştır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Deutscher AnwaltVerein (DAV) , TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Dr. Levent Bıçakcı Hukuk Bürosu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan bu konferans, mimarlık ve inşaat hukuku alanında ilerleme için temel bir platform sağlamayı, bilgi paylaşımını ve gelecek için bir gündem oluşturmayı amaçlamaktadır.

Seminerde esas olarak üzerinde durulacak olan meslek hukukunun yanı sıra, AB hukukunda telif hakları, FIDIC standart formlarında tasarım uyuşmazlıkları, İmar Kanunu'ndaki değişiklikler ve tasarım mühendisliği ile ilgili pek çok konu tartışılacaktır