11. Buluş Şenliği

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 6 Aralık 2014, Cumartesi
Saat: 10.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E3-101

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında eğlence amaçlı düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenmektedir ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır.

Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (Buluş) yaparak çözmeye davet eder. Onlara bu problemi çözmeleri için meydan okur.

2004’ten beri onbirinci kez düzenlenen yarışmanın bu yılki probleminin adı: “Topu Yönet” 

HEDEF:  Bir bilardo topunu başlangıç noktasından 5 metre uzaklığa gönderip, yirminci saniyede duyulabilir bir ses çıkarmasını sağlayacak bir cihaz oluşturunuz. Bu işlem sırasında 3 değişik sevk yöntemi kullanılmalıdır.  Tüm kuralları tam olarak uygulayıp bu hedefi gerçekleştiren tasarım yarışmayı kazanacaktır.


2014 Yarışma  kuralları
hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

2014 katılımcı listesi için tıklayın

JPL-NASA’nın düzenlediği “Invention Challenge” yarışması ile ilgili olarak daha fazla bilgi için http://www.jpl.nasa.gov/events/inventionchallenge/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.