LSE Küresel Boyutlar Programı (Global Dimensions Programme) Tanıtımı

Tarih: 9 Aralık 2014
Saat: 14:00-15:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

Konuşmacı: Brian Davey (London School of Economics)

1895’te kurulan, İngiltere’nin en iyi 2. üniversitesi kabul edilen ve 16 mezununun Nobel Ödülü kazandığı London School of Economics and Political Science (LSE), Global Dimensions Programı’nı hayata geçirdi. LSE Enterprise aracılığıyla Universidad Europea de Madrid için son sınıf lisans öğrencileri ve yeni lisans mezunlarına yönelik geliştirilen programa, İstanbul Bilgi Üniversitesi 3. sınıf Ekonomi Bölümü öğrencileri ve tüm diğer 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor.

Disiplinlerarası yapıdaki program, LSE akademisyenleri arasında yer alan deneyimli profesyonellerin öncülük ettiği akademik eğitimi staj dönemi takip ediyor. Öğrenciler aynı zamanda konferanslara katılma, İngiltere’deki kurumları ziyaret etme ve LSE seminerlerine katılma şansı yakalıyorlar.

Programın yapısı aşağıdaki gibidir:

Bölüm 1
10 Haftalık Akademik Program (Ocak 2016-Mart 2016)
·         1. Modül – Küresel İşletme Boyutları (72 saat)
·         2. Modül – Stratejik Uluslararası Pazarlama (72 saat)
·         3. Modül – Kamu Politikasında Ekonomi (72 saat)

Bölüm 2
Uygulamalı Program (Nisan 2016-Mayıs 2016)
·         4. Modül – Proje Analizi (72 saat)
·         5. Modül – Profesyonel Gelişim (72 saat)

Staj (Mayıs 2016 ’dan başlamak üzere)
·         6. Modül – Minimum 300 saat (8 hafta) ya da 600 saat (16 hafta)

Programın ilk ayağı şu anda 35 Universidad Europea de Madrid öğrencisi ile sürüyor; bir sonraki ayağı ise Ocak 2015’te başlıyor.