Eğitimde Dijital Dönüşüm

Saat: 9.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Konuşmacılar:
İsmail Hakkı  POLAT (Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü, Öğretim Görevlisi)
Işıl Boy (Yıldız Teknik Üniversitesi, Öğretim Görevlisi)
Göker Öztürk (Intel İş Geliştirme Müdürü)
Mert Kestek ([e]instein Genel Müdürü)
Alp Köksal (Khan Academy Türkiye Direktörü)
Ercüment Büyükşener (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Öğretim Görevlisi)
Erkan Saka (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Öğretim Üyesi)
Nazlı Hepyaz İşeri (İçerik ve Eğitim İş Ortaklığı İlişkileri Müdürü)
Doç. Dr. Selcen Öztürkcan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Koordinatörü)

Dijital tüm toplumsal yapıda köklü değişikliklere sebep olurken, eğitimin hala müfredatlara ve sınıflara hapsolmasını bekleyebilir miyiz? Bu değişim sosyal mecraları aktif bir şekilde kullanmakla sınırlı kalabilir mi? Pek çok üniversite ders kaynaklarını internet üzerinden halka açık hale getirmişken, ve bunun haricinde Khan Academy, Openculture gibi filmler, kitaplar, makaleler vs. binlerce içeriğin paylaşıldığı ücretsiz sosyal mecralar varken bir konu öğretmenin, akademisyenin anlattıklarıyla sınırlı olabilir mi? Dahası bilgi yalnızca öğrencilerin faydalanabildiği bir ayrıcalık olarak kalabilir mi ve her şey yeniden yazılırken fikirler mülk edinilebilir mi?

Ayrıntılı bilgi için: www.egitimdedijital.com