Sosyoloji Bölümü Çarşamba Konuşmaları-12: Kot Kumlama ve Silikozis

Tarih: 24 Aralık 2014, Çarşamba
Saat: 17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-205

Konuşmacı: Yeşim Yasin (Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Bölümü)

Yeşim Yasin:
1969 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi'nde Sosyoloji yüksek lisansı, İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi' nde Halk Sağlığı yüksek lisansı ve doktorası yapmıştır. Halen Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Akademik ilgi alanları bulaşıcı hastalıklar epidemiyolojisi, sosyal epidemiyoloji, küreselleşme ve sağlık, sosyal tıp, sağlık hakkı ve sağlıkta eşitsizlikler alanlarında yoğunlaşmıştır. Başta tüberküloz ve silikozis olmak üzere sosyal hastalıklar ve kırılgan gruplarla ilgili değişik projeler yürütmektedir. Kot Kumlama İşçileriyle Dayanışma Komitesi, Halkların Sağlık Hareketi-Türkiye Çevresi, İstanbul Verem Savaşı Derneği, İnsan Sağlığı ve Eğitimi Vakfı ve Üreme Sağlığı Çalışma Grubu üyesidir.