13. Cahit Arf Matematik Günleri

Soyut matematiğe olan ilgiyi artırmak ve yaratıcı gençleri bu konuya yönlendirmek amacıyla lise öğrencilerini Cahit Arf Matematik Günleri'ne davet ediyoruz.

Türkiye'de eğitim gören tüm lise ve dengi okul öğrencileri katılabilir. Öğrenci tarafından doldurulan başvuru formunun ve öğrencinin okuduğu lisenin müdürü tarafından onaylanmış öğrenci belgesinin 10 Ocak 2015 tarihine kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü'ne ulaşması gerekmektedir.

Birinci yazılı çalışma, 17 Ocak 2015 Cumartesi günü İstanbul'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde, Ankara'da Atatürk Lisesi'nde ve İzmir'de Özel Tevfik Fikret Anadolu ve Fen Lisesi'nde yapılacaktır. Saat 10.00'da başlayacak sınav 3 saat sürecektir. İzmir ve Ankara'daki katılımcı sayısı kontenjanla sınırlı olacaktır.

Daha yaratıcı ve araştırmaya yönelik olan ikinci yazılı çalışma, 21 Şubat 2015 Cumartesi günü Dolapdere Kampüsü'nde saat 10.00'da başlayıp 18.00'e kadar sürecektir (Kabataş'tan Dolapdere Kampüsü'ne 9.30'da shuttle hizmeti sağlanacaktır) .
Bu çalışma sadece birinci yazılı çalışmada ilk 30'a girenlere açık olacaktır.

Ödüller:

1. İlk üç öğrenciye iPad + kitap ödülü.

2. İlk on öğrenciye madalya + kitap ödülü, okullarına plaket.

3. İlk otuz öğrenciye kitap ödülü + sertifika.

Yarışma için son başvuru: 10 Ocak 2015

Birinci yazılı çalışma: 17 Ocak 2015

Birinci yazılı çalışma sonucu: 31 Ocak 2015

İkinci yazılı çalışma: 21 Şubat 2015