Özgür Dijital Toplum

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 27 Şubat 2015, Cuma
Saat: 19:00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM 403-404

Konuşmacı: Dr. Richard Stallman

Sabancı Üniversitesi MBA Kulübü ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Özgür Yazılım Kulübü işbirliğiyle "Özgürlük Sohbetleri” kapsamında düzenlenen bu etkinlikte, bireysel özgürlükler ve internet teknolojilerinin hayatımızdaki yeri tartışılacaktır. 

28 Şubat'ta Sabancı Üniversitesi'nde ve 3 Mart'ta Ankara Üniversitesi'nde devam edecek seminerler hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Dr. Richard Stallman:
Richard Matthew Stallman, yazılım geliştiricisi ve özgür yazılım aktivisti. 1953 yılında doğdu, 1970 yılında Harvard’da Fizik eğitimi aldı ve 1974 yılında mezun oldu. Eylül 1974 ve Ekim 1975 yılları arasında MIT’de fizik yüksek lisansı öğrencisiydi.

Dr. Richard Stallman, 1983 yılında özgür yazılım hareketine öncülük etti ve 1984 yılında GNU işletim sistemini geliştirmeye başladı. GNU: herkesin; ister değiştirerek ister değiştirmeden, dağıtmak ve kopyalamakta özgür olduğu bir özgür yazılımdır. GNU/Linux sistemi, yani GNU işletim sistemine Linux’un eklenmiş hali, bugün milyarlarca bilgisayar üzerinde kullanılmaktadır. Kazandığı ödüller arasında ACM Grace Hopper Ödülü, MacArthur Vakfı bursu, Electronic Frontier Foundation’da Öncü Ödülü, Sosyo/Ekonomik iyileştirme dalında Takeda Ödülü ve Internet Hall of Fame bulunmaktadır.