28 Şubat ve Yasaklar

Tarih: 5 Mart 2015 Perşembe
Saat: 15.00-17.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen panel, Türkiye’nin yakın tarihindeki en önemli toplumsal olaylardan birisi olan 28 Şubat darbesini daha derin anlayabilmeyi ve tanımlayabilmeyi amaçlamaktadır. Yöntemleri bakımından daha önceki darbelere benzemeyen ve post-modern darbe olarak anılan 28 Şubat, birçok kesime yönelik sindirme operasyonlarının yapıldığı karanlık bir süreç olmuştur. Darbenin 18. yılında, o günlerin tanıklarıyla darbe günleri ve topluma etkileri üzerinde durulacaktır.

Konuşmacılar:

Dr. Ravza Kavakçı Kan (AB Uzmanı): Darbe sürecinde yaşanan yasaklar ve topluma etkisini değerlendirecek.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır: Süreçteki medya organları ve darbenin medyaya etkisini değerlendirecek.

Hanife Gökdemir:  O dönemde üniversite öğrencisi olan ve başörtüsünden dolayı ikna odasına alınıp, sonrasında eğitimine son verilen Gökdemir, maruz kaldığı olayları anlatacak.