Srebrenica: Soykırım ve Yargılamalar

Tarih: 11 Mart 2015, Çarşamba
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

Konuşmacı: Sir Geoffrey Nice QC

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansın dili İngilizce'dir ve çeviri yapılmayacaktır.

Prof. Sir Geoffrey Nice QC, uluslararası üne sahip bir insan hakları avukatıdır. Sir Geoffrey, ayrıca, savaş suçlarından ötürü sorumlu tutulup itham edilen eski Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç’in yargılanması konusunda oynadığı etkin rolle tanınır. Kendisi 43 yıllık avukatlık kariyeri sırasında Kenya hükümetini temsil etmiş ve diğer Afrika devletlerinin menfaatlerini savunmuş; Suriye meselesinde Katar’a danışmanlık yapmış; Burma, İran ve Kuzey Kore’de ağır şiddete maruz kalan mağdurların gönüllü avukatlığını üstlenmiştir. Sıkça radyo ve televizyon programlarına bir uzman olarak davet edilen Sir Geoffrey, aynı zamanda İngiltere yüksek ceza mahkemesinin daimi olmayan yargıçlarındandır.