Perşembe Konuşmaları: "Heritage as an Asset for Urban Regeneration and Development"

"Heritage as an Asset for Urban Regeneration and Development: Experiences in Conservation Planning"

Tarih: 19 Mart 2015, Perşembe
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Salonu

Konuşmacı: Prof. Daniele Pini (Ferrara Üniversitesi, Mimarlık ve Şehir Planlamacılığı Bölümü)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenen Perşembe Konuşmaları'nın 2014-2015 Akademik Yılı Bahar dönemi içinde Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi (KPY) ile ortak düzenlenecek bu ilk ayağında; Ferrara Üniversitesi Prof. Daniele Pini, kentsel mirasın uygun koruma planları ve yönetim stratejileri ile nasıl kültürel kimlik, sosyal birliktelik ve yerel gelişmenin vurgulanması için kullanılacağını İtalya ve Orta Doğu’da Dünya Kültür Mirası kentler özelinde örnekler ile inceleyecek.