‘Mind and Brain’ Grup Çalışmaları

güncelleme: yayınlama:

"Karar Mekanizmaları ve Nöroiletişim"

Tarih: 26 Mart 2015, Perşembe
Saat: 13.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-209 (Kale Odası)

Konuşmacı:  Yrd. Doç. Dr. Okan Tanşu (İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü Öğretim Üyesi)

Hiç kuşku yok ki, nörobilimin “Karar Mekanizmalarının İşleyişi” ile sis perdesini tamamen kaldırmasa da en azından aralaması, sosyal bilimleri, özellikle de iletişimi doğrudan ilgilendirmektedir.

Buna ilave olarak, Daniel Kahneman’in 2000’lerin başında “Davranışsal Ekonomi” yaklaşımıyla açtığı çığır, pazarlama ve birçok alanı doğrudan etkilese de asıl büyük etki kuşkusuz ki yine iletişim üzerinde olmuştur.

Bu çerçevede karar mekanizmalarının temel işleyişi ve iletişimin bundan nasıl etkilendiğini “Brain Studies Group” buluşmaları çerçevesinde tartışacağız.

Okan Tanşu: 
1988 yılında İstanbul Saint Joseph Lisesi’nden, 1992’de Institut d’Etudes Politiques Istanbul (Marmara Üniversitesi ) Fransızca Siyaset Bilimleri Bölümü’nden mezun olmuştur. Türksat ve özel yayıncı uydular üzerine tez yazdığı Bilişim Yüksek Lisansı’nı Marmara Üniversitesi’nde tamamlamış, ardından yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler doktorasını 21. Yüzyıl Çatışma alanları üzerine yazdığı tez ile bitirmiştir. Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nin ardından, 2000 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde göreve başlamış halen bu üniversitede Spor ve İletişim, Teknoloji ve İletişim alanlarında dersler vermektedir.