İnsani Yardım Amaçlı STK'lar ve Suriye Krizi

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 27 Mart 2015, Cuma
Saat: 19.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E2-301

Konuşmacı: Eoin Lennon (GOAL Suriye)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi  tarafından düzenlenen bu seminerde, Eoin Lennon önde gelen insani yardım ve kalkınma örgütlerinden olan GOAL'da çalışma deneyimlerinden, insani yardım kuruluşlarını diğer sivil toplum örgütlenmelerinden farklılaştıran yönlerden ve günümüzdeki Suriye krizinin yarattığı güçlüklerden söz edecek.

Seminer dili İngilizcedir.

Eoin Lennon :
Eoin Lennon GOAL Suriye'nin insan kaynakları, tedarik zinciri, bilişim sistemleri ve iç denetimden sorumlu Sistemler Direktörü'dür. Eoin GOAL'de 2011'den beri çalışmaktadır ve örgütün Güney Sudan ve Malawi'deki etkinliklerinde görev almıştır. GOAL'den önce ise, dört yıl boyunca KPMG İrlanda'da Tüketiciler, Endüstriyel Pazarlar Denetim ve Güvence Bölümü'nde kamuya açık şirketler ve STK'lardan oluşan müşterilerle ilişkileri yürütmüştür. Daha önceki görevleri arasında ise, İrlanda Maliye Bakanlığı için yürüttüğü kamu sektöründe araştırma ihaleleri eğitimi bulunmaktadır. Muhasebeciliğinin yanında Eoin Trinity College'dan İşletme Bölümü mezunudur. Nitelikli Mali Danışman'dır ve Proje Yönetimi sertifikasına sahiptir. İşten geri kalan zamanlarında Eoin taraftarı olduğu Liverpool futbol kulübü hakkında konuşmaktan ve yeni ülkeleri keşfetmekten hoşlanmaktadır.

GOAL :
GOAL dünya çapında 16 ülkede çalışmalarını sürdüren uluslararası bir insani yardım örgütüdür ve 1977'deki kuruluşundan bu yana 1 milyar $'dan fazla yardım dağıtmıştır. GOAL Suriye'nin ise 100 milyon $'ı aşkın bir yıllık bütçesi vardır ve Suriye'nin kuzeyinde her ay 700.000'i aşkın insana yaşam kurtaran yardımları ulaştıran 500'den fazla personel ve gönüllüsü vardır. GOAL'ün misyonu: "Dünyamızda en yoksul ve kırılgan olan ve insani krizlerden en çok etkilenenlerin yeterli barınma, gıda, su ve sağlık, bakım ve eğitim dahil olmak üzere en temel yaşamsal haklara erişiminin sağlanması için çalışmak”