Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Eric Owen Moss

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 4 Mayıs 2015, Pazartesi
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Kalebodur’un 2013 yılından beri "Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" başlığı altında düzenlediği toplantı dizisi, mimar Eric Owen Moss’un, konuşmacı olarak katılacağı konferansla devam ediyor. Arkitera Mimarlık Merkezi’nin daveti ve Kalebodur’un organizasyonu ile İstanbul’a gelecek ünlü mimar, konferansta günümüz mimarlık dünyasını değerlendirerek deneyimlerini paylaşacak. 

Eric Owen Moss:
Mimarlık camiasının en önemli isimlerinden biri olan Eric Owen Moss, 1943 yılında Los Angeles, California’da doğdu. 1965 yılında Los Angeles, California Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Ardından hem California Üniversitesi’nden hem Harvard Üniversitesi’nden mimarlık alanında master derecesi aldı. 

Eric Owen Moss, Harvard, Yale, Kolombiya, Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi ve Kopenhag Kraliyet Akademisi’nin de içinde bulunduğu dünya çapındaki üniversitelerin eğitim kadrolarında yer aldı. Moss, ayrıca Güney California Mimarlık Enstitüsü’nde profesör ve 2003 yılından itibaren de yönetici olarak görev aldı. 

Moss, 1999 yılında Sanat ve Edebiyat Amerikan Akademisi Mimarlık Akademi Ödülü'ne layık görüldü. 2001 yılında AIA/LA Altın Madalya aldı. 2003 yılında da California Berkeley Üniversitesi’nin verdiği Özel Mezunlar Ödülü’nde altın madalya ile ödüllendirildi. Moss, 2006 eğitim yılında ise AIA/LA olarak onurlandırıldı.