Seminer: "Historiography in India: Several Trends"

Tarih: 8 Mayıs 2015, Cuma
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mütevelli Heyet Toplantı Odası

Konuşmacı: Prof. Dr. Parthasarathi Mondal (Tata Institute of Social Sciences)

Profesör Mondal, Hindistan’daki yeni karşılaştırmalı tarih felsefesi ve tarih yazımı teorilerini tartışacağı konuşmasında, post-yapısal felsefenin tarih yazımı üzerindeki etkisini ve neo-Budhist felsefenin Hint tarihyazımını nasıl etkilediğini anlatacak.

Parthasarathi Mondal:
Parthasarathi Mondal, sosyal çalışma ve sağlık alanında sosyal bilimler eğitimleri almıştır. On beş yıldan fazla süredir, sosyal teori, kalkınma ve sosyal çalışma alanlarında eğitimcilik yapmaktadır. Şu anda, Mumbai’de bulunan Tata Institute of Social Sciences’da Kalkınma Çalışmaları Bölümü'nün başkanlığını yürütmektedir. Sosyal teori, politika felsefesi ve psikiyatri alanlarında birçok yayını bulunmaktadır.Lisansüstü ve araştırma seviyesinde öğrencilere sosyal teori ve kalkınma çalışmaları alanlarında dersler vermektedir.