Sivil Toplum Çalışmaları Semineri: "Türkiye'de Sivil Topluma AB Desteği: Bir Politika Aracı Perspektifi"

Tarih: 15 Mayıs 2015, Cuma
Saat: 19.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E2-301

Konuşmacı: Claire Visier (Rennes Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü)

Bu seminerde Claire Visier sivil topluma yönelik olarak Türkiye'deki AB tarafından fonlanan projeler hakkında halen devam eden araştırması hakkında bir sunum yapacaktır. Özel vurgu noktası AB projelerinde yer alan sivil toplum örgütlerinin türlerini ve AB fonlarının Türkiye'deki etkisini daha iyi anlayabilmek için politika araçlarını (projeyi yaşama geçirmek için kullanılan somut teknikleri) dikkate alma gereksinimi olacaktır.

Seminer dili İngilizcedir.

Claire Visier:
Claire Visier, Rennes Üniversitesinde (Fransa) Siyaset Bilimi bölümü öğretim üyesidir. Şu anda Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü'nde Marie Curie programı konuk araştırmacısı olarak bulunmaktadır.