DECOL-DE.INFECTIONS.08: TRITONET

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 17 Mayıs 2015, Pazar
Saat: 14.00- 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-101/B

Müzikal pusula ve hesap makinesi ile tanıştınız mı? 

Dijital sanatın farklı hallerini kendi genleriyle çaprazlayarak taşıyıcısının zihnine "Sıradışı Dijital Deneyimler" ile kazınan DECOL, yeni virüsünü müzikseverlere bulaştırarak kafalarındaki melodilerle aralarındaki mesafeyi kısaltmayı hedefliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin desteğiyle Türkiye’nin ilk dijital sanatlar kooperatifi olarak faaliyet gösteren DECOL, bu yıl gerçekleştirecekleri 8. workshop etkinliği olan TRITONET ile müziğe uzaktan yakından ilgi duyanları İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde Tolga Özdemir’in icadı ile buluşturuyor.

Tritonet buluşuyla müzik alanında yeni bir dönemin öncüsü olan Tolga Özdemir, müzikal pusulası ile içindeki ilhamla hangi yöne gideceğini bilmeyen müzikseverlere rehberlik edecek. Workshop kapsamında katılımcılar, uzun süren armoni eğitiminin TRITONET ile nasıl minimum süreye indirilebileceğini öğrenecek.         

Etkinlik tüm ilgililere açık olup katılım ücretsizdir.

Etkinlik linki: https://www.facebook.com/events/826863510695424/ 

Web sitesi: decol.tv  

TRİTONET Nedir?
Tritonet, müzik armonisi için tasarlanmış yeni bir yöntem ve buna bağlı olarak geliştirilmiş bir müzik enstrümanıdır. Sade ve anlaşılır teorisi ile, müzik armonisi eğitimi ve kullanımını sadeleştirerek zenginleştirmek amacı ile yapılmıştır. Müzik yapanlara yön ve eğilimler üzerinden armoni düşünebilecekleri yeni bir pencere açar. Mekanizma, akor dizileri oluştururken sesler arası bağıntıları uygun çözülümlerle hesaplar. Müzikal bir hesap makinesi olarak çalışarak yaratıcılığın doğal akışını hızlandırır, hatta besteciye armonik fikirlerini sahne üzerinde uygulayabilme fırsatı verir. Tritonet aynı zamanda müzikal bir performans enstrümanıdır.

DECOL Hakkında:
Türkiye’nin ilk dijital sanat kooperatifi olan DECOL, dijital sanat ve sosyal medyayı entegre bir şekilde kullanarak sanatsal ürünler yaratan, bunları sergileyen ve iş dünyasında etkin şekilde kullanılacak hale dönüştüren bir oluşum. Kendisini yeni medya organizması olarak tanımlayan DECOL, teknoloji yoluyla kitlelere bulaşarak enfeksiyon yaratma amacıyla hareket eder. Zamanla kendisinden bağımsız hale gelen bu organizmaların özgürce yarattığı dijital sanat ürünlerini ortak bir gen havuzunda biriktirmeyi; aynı zamanda bünyesine kattığı kişiler, sanatçılar ve toplum ile yenilikleri deneyimleyerek onlarla birlikte gelişmeyi amaçlar.

DECOL, dijital sanatları iş dünyasıyla entegre ederek elde ettiği maddi kazançtan ayırdığı bütçeyle, genç potansiyelleri bu alanda eğitmek ve enerjilerini kendi gen havuzlarına aktarmak için eğitici nitelikte workshop ve etkinlikler düzenlemekte. Kooperatif, 2014'ten beri İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin destekleriyle yoluna devam ediyor.

Etkinlikler hakkında daha fazla bilgi için https://www.facebook.com/decollectivist/info?tab=overview adresini ziyaret edilebilir.