Film Gösterimi ve Söyleşi: “Umudun Kızları”

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 14 Mayıs 2015, Perşembe
Saat: 14.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Salonu

Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü tarafından düzenlenmektedir. Film gösteriminin ardından filmin yönetmeni Ayşegül Selenga Taşkent ile bir söyleşi gerçekleştirilecektir.

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bazı illerinde kadın nüfusun yüzde 45'e yakını okuma yazma bilmiyor.  Van 'da çekilen bu belgesel film, birkaç kız öğrencinin çeşitli zorluklarla baş ederek okuma haklarını elde etmeye çalışmalarını ve daha iyi bir gelecek umutlarına dört elle sarılmalarını anlatıyor."

Ayşegül Selenga Taşkent:
Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı okudu. 2002 yılında İngiltere'deki Southampton Solent Üniversitesi'nden Medya Alanında Yüksek Lisans (MA) derecesini, 2007 yılında, eğitim bursu kazanarak gittiği ABD'deki Buffalo New York Devlet Üniversitesi, Media Arts Production Bölümü'nden Sanatta Yeterlilik (MFA) derecesini aldi. ABD'de kaldığı süre boyunca ögretim asistanı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. Belgesel Film Yapımı, Cinema Verite ve Bağımsız Sinema üzerine çalışmalar yaptı. "Volga Volga" belgeseli Türkiye, ABD, Almanya gibi ülkelerde gösterildi, festivallere katıldı. 19. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü aldı. Ürettiği belgeseller, yaşadığımız toplumun sosyal bilincinin gelişmesine katkıda bulunma amacı taşır. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümü'nde öğretim görevlisidir.