Atölye: "Economists' Predictions and Greek Exit"

güncelleme: yayınlama:

“Ekonomistlerin Tahminleri - Kibir ve Başarısızlık”

Tarih: 25 Mayıs 2015
Saat: 14.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Konuşmacılar: 
Lord Meghnad Desai (Emeritus Professor, London School of Economics; OMFIF Danışma Kurulu Başkanı)
David Marsh (OMFIF Genel Müdürü)
Asaf Savaş Akat (Prof. Dr.  İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü)

Kayıt için son tarih: 22 Mayıs 2015
Kayıt için lütfen cigdem.meral@ibsresearch.com adresine mesaj gönderin.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, IBS Araştırma&Danışmanlık ve Londra merkezli Resmi Parasal ve Finansal Enstitüler Forumu (OMFIF- Official Monetary and Financial Institutions Forum) işbirliğiyle “Ekonomistlerin Tahminleri - Kibir ve Başarısızlık”  başlıklı atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak.  Atölye çalışması, OMFIF Danışma Kurulu Başkanı Lord Meghnad Desai ve OMFIF Genel Müdürü David Marsh’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Açılış konuşmasını, İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akad’ın yapacağı atölye çalışması, tüm katılımcılara açık ve ücretsiz olacak. 

Ekonomistler krizi öngörmekte neden başarılı olamadı?
Günümüz ekonomi tartışmalarında geçmişle hesaplaşma ve geleceğin tahmini her zamankinden daha fazla ilgi çeken bir gündem olmuş durumda. Kışkırtıcı sorular eşliğinde geçmiş değerlendirmelerin yapılacağı ve geleceğe yönelik tahminlerin tartışılacağı atölyede bankacılık, finans alanında yol gösterici başlıklar ele alınacak. 

London School of Economics Emeritus Profesörü ve OMFIF Danışma Kurulu Başkanı Lord Meghnad Desai konuşmasında, 2008 krizi öngörülerine ilişkin başarısızlıkları ve “Kibir: Ekonomistler neden krizi öngörmekte başarılı olamadı ve bir sonraki krizi nasıl önleriz” isimli kitabında yer verdiği değerlendirmelerini paylaşacak. 

Avrupa’da krizden nasıl çıkılır?
OMFIF’in Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı David Marsh ise Avro para birliğinin özündeki tehlikelerle ilgili uyarıları, Yunanistan’ın krizden çıkmasının mümkün olup olmadığını, İtalya gibi ülkelerin de onun yolundan gitme ihtimalini ele alacak. “Avro – Yeni Global Para Birimi İçin Savaş” isimli kitabın yazarı olan Marsh, para birliklerinin başarısızlığa mahkum oldukları görüşünün temellerini açıklayacak.