Istanbul Mini Maker Faire

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 10-11 Ekim 2015
Saat: 10.00-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin işbirliği ve evsahipliğinde düzenlenecek olan Istanbul Mini Maker Faire yaratıcı, üretici, geliştirici ve yenilikçi herkesi bir araya getirmeyi hedefleyen bir fuar organizasyonudur.

Dünyanın en çılgın kendin yap projelerinin sergilendiği uluslararası bir festival olan Maker Faire, Türkiye'de ilk kez 2014'de gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan; sanat, eğitim, mekatronik, outdoor ve pro maker kategorilerinde yüzün üzerinde projenin bulunduğu İstanbul Mini Maker Faire santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. 

Maker Faire icat çıkaran, yaratıcılığı üzerine giden ve bunu kutlamak için yapılan bir buluşma alanı olarak tüm dünyada Maker Hareketi adı altında yayılmaya başladı.  Böylece kendi atölyelerinde, evlerinde ya da her nerede olursa olsun üretmeyi seven herkesin üretimlerini paylaşabildikleri ve birbirlerinden öğrendikleri bir alan ortaya çıkardı.

Maker, teknoloji girişimcilerinden hobi olarak başlayıp kendini bu işten alıkoyamayanlara birçok insanı kapsayan bir kavram. Geçmişine, arka planına ya da yaşına bakmadan sadece üretime odaklanan insanları bir araya getiriyor. Maker Faire’ın amacı ise, bilgi, eğlence ve gelişme için üreten insanları bir araya getirmek ve bu kültürü dünya çapında yaygınlaştırmak.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.makerfaireistanbul.com/ 

https://www.facebook.com/events/1635183046767778/