BİLGİ Sivil Toplum Değişim Programı Mentorluk Eğitimi

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 14-18 Ekim 2015
Yer: santralistanbul Kampüsü

Sivil Toplum Değişim Programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi tarafından Stiftung Mercator’un desteği ile 2015 yılında yürütülmeye başlamıştır.

Program, Türkiye’deki Sivil Toplum Örgütleri’nde (STÖ) örgütsel sürekliği, kapasite gelişimini ve bu çerçevede sivil alanın gelişimine yönelik yenilikçi araçlar üretilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

‘’Hareketlilik’’ Programın her aşamasında yaygın olarak karşılıklı öğrenme deneyimini zenginleştirmek için bir araç olarak kullanılmaktadır.

Program, Türkiye’de faaliyet gösteren ve İstanbul dışında faaliyetlerini yürüten STÖ’lerin katılımına olanak sağlamaktadır. Değişim programı bünyesinde STÖ’ler kendi faaliyet gösterdikleri alanlarda ya da benzer araçlarla faaliyetlerini yürüten diğer STÖ’lerle tanışma ve birbirlerinden öğrenme fırsatı yakalamaktadır.

Program, örgütsel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak için yenilikçi bir destek ve kapasite gelişim yaklaşımını temel almaktadır. STÖ’lerin çerçeveli bir biçimde birbirine teması ve birbirinden öğrenmesi olarak adlandırılabilecek olan bu yaklaşım, ulusal ve uluslararası etkinlikleri de içermektedir. Ayrıca kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik ve kuruma özel tasarlanmış imkanlar çerçevesinde proje ekibi dışında mentorlar ile birebir desteklenmektedir.

Mentorluk Desteği / Mentorluk Eğitimi
Program, STÖ’lere sunulan değişim programı sürecinde uzun süreli (6-8 ay) bir mentorluk desteği vermektedir. Örgütlerin program süresince süreçlerini, sürdürülebilirlik için gerekli öğrenmelerini ve ihtiyaçlarına yönelik olarak tematik yönlendirmeyi kolaylaştırmak amaçlı her örgütle birebir çalışan, alanda deneyimli kişilerden oluşan mentorlar, programın temel destek unsurlarından biridir.

Sivil alanda deneyim sahibi kişilerin Program içinde mentorluk yapabilmesi için bir eğitim programı tasarlanmıştır. 5 gün süren bu eğitimin sonucunda oluşacak mentor havuzunun örgütlere katkı vermesi planlanmaktadır. Eğitim sonrası İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi, Program bünyesinde eşleşecekleri STÖ’lere sağladıkları destekler kapsamında, 2015 – 2016 döneminde mentorlarla bir sözleşme yaparak hizmet alımı yapacaktır.

Eğitime başvurmak için son tarih:  2 Ekim 2015 (Saat 16.00)

Başvuru Formu için: http://goo.gl/forms/0nDPWrSCu6

Destekleyen Kurum: Stiftung Mercator
Stiftung Mercator, Avrupa’nın değerleri ile güçlendirilmesi, herkes için eşit eğitim olanakları ile Avrupa’nın entegrasyonun artırılması, küresel iklim değişikliğinin azaltılması ve okullarda kültür eğitimlerinin desteklemesini amaçlayan bağımsız özel bir vakıftır.
https://www.stiftung-mercator.de/en/