12. Buluş Şenliği: Top Atışı 2015

güncelleme: yayınlama:

BULUŞUNUZU DÜNYAYLA BULUŞTURUN

Tarih: 5 Aralık 2015, Cumartesi
Saat: 10.00
Yer: santralistanbul Kampüsü

JPL-NASA, 2015 Invention Challenge / Buluş Şenliği’nde sana meydan okuyor: “Bir dakika içerisinde 3 voleybol topunu 3 farklı hedefe atacak bir cihaz yaparak en yüksek puanı alabilir misin?”

Sen de katıl, yarış, dünyaya yapabileceklerini göster.

Son başvuru tarihi: 13 Kasım 2015, Cuma

Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında eğlence amaçlı düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenmektedir ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır.

Yarışma düzenleyicileri, uygulamaya dayanan fiziksel bir problem ortaya koyup öğrencileri ve meraklıları bir düzenek (Buluş) yaparak çözmeye davet eder. Onlara bu problemi çözmeleri için meydan okur.

Her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar tasarlanmış problemi belirlenen kural ve koşullara uyarak çözecek buluşlar ilan edilmiş bir tarih ve yerde yarıştırılır. Yarışma birincisi ise jüri tarafından değil, ölçüm ve sayım yoluyla belirlenir.

Yarışmanın amacı:

Buluşları bir şenlik ortamında yarıştırarak, izlenmesi hayli zevkli ve görsel zenginliği yüksek bir olay ortaya koyarak, buluş, yaratıcılık ve bilimin gençler ve öğrenciler arasındaki popülerliğini arttırmak; Ortaöğretim öğrencilerinin ve hobicilerin, pratik bilim ile daha fazla haşır neşir olmalarına uygun ortam hazırlamak, yaratıcılıklarını ortaya koymalarını sağlamak ve buluş yapma duygu ve heyecanını yaşatmak; Bilim ve buluş konularına ilgi duyan kişilerin bir araya getirip görüş alışverişinde bulunabileceği ve birbiriyle tanışabileceği doğal bir ortam hazırlamak. Ayrıntılı bilgi için: www.bulus.ws