Coğrafya Kaderdir, Mültecilik Değil

Saat: 16.00-20.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

Konuşmacılar:
Muhammed Yusuf (Arakanlı öğrenci)
Tülay Gökçimen (Arakan belgeseli yönetmeni)
Hayrunnisa Çiçek (Gazeteci)
Zeynep Sena Soyyiğit (İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı)

Bu etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlenmiştir.

Arakanda yaşayan Rohingyalar zulümle  ölüm arasında yaşıyor. Myanmar’dan kaçmak zorunda kalan Arakanlılar, defalarca ölümle burun buruna kalmışken sığındıkları Bangladeş ise onlara sırtını çevirmekte.

Yüzyıllardır Güney Asya’da var olan ama birkaç senedir haberdar olduğumuz Arakan ve Arakanlı mülteci sorunları ülkemizde pek işlenmeyen konular arasında yer alıyor.

Programda Arakanı ve Mültecileri anlatan bir belgesel gösterimi ile başlayacak ve sonrasında konu ile yakından ilgilenen konuşmacıların yer aldığı bir panel ile devam edecektir.