Ankara katliamı sonrası psiko-sosyal toplantılar

güncelleme: yayınlama:

Üniversitemizin Psikolojik Danışmanlık Birimi (PDB), 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yaşanan ve 102 yurttaşımızın ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına yol açan canlı bomba saldırısından sonra gelen talepleri, kendi bilgileri ve deneyimleri ışığında değerlendirmiş ve bu saldırıdan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenmiş olabilecek BİLGİ öğrenci ve çalışanları için psiko-sosyal sohbet toplantıları düzenlemeye karar vermiştir.

İlk toplantı 26 Ekim 2015 Pazartesi 10.00-12.00 arasında santralistanbul Kampüsü L-2 Binası (Rektörlüğün karşısındaki tek katlı sarı bina-PDB) toplantı salonunda Yrd. Doç. Murat Paker'in moderasyonunda bir PDB ekibi tarafından gerçekleştirilecektir.

Bu toplantılara, saldırıda yaralananlar, doğrudan tanık olanlar, yakınlarını / arkadaşlarını kaybedenler veya dolaylı biçimde psikolojik olarak etkilenmiş ve konuşmak / paylaşmak ihtiyacı hisseden BİLGİ’liler katılabilirler. Toplantılarda olayın bizleri nasıl etkilediği ve nasıl başa çıkıp çıkamadığımız konuları üzerinde durulacaktır. Katılım için BİLGİ öğrenci veya çalışanı olmak gerekmektedir.

Katılım ve talep durumuna göre önümüzdeki haftalarda başka toplantılar da düzenlenebilecektir.

İlk toplantıya katılmak isteyenlerin, pdb@bilgi.edu.tr adresine katılım niyetlerini belirten bir mesaj göndermeleri gerekmektedir.