SEÇBİR Konuşmaları-49: Tarihle ve Bugünle Yüzleşerek Öğrenmek

Tarih: 16 Aralık 2015, Çarşamba
Saat: 17.00-18.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E2-302

Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Umut Azak (Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)

Bu konuşmada, 2015’in Ocak ayında Ermenistanlı ve Türkiyeli üniversite öğrencileri arasında gerçekleşen bir diyalog atölyesinin deneyimlerinden yola çıkarak, “karşı taraf”/“öteki” ile temas ve birbiriyle konuşma deneyimlerinin, Türkiye’de tarihle yüzleşme çabaları ve tarih eğitimi açısından anlamı, katkıları ve sınırları tartışmaya açılacaktır.

SEÇBİR Konuşmaları dizisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) tarafından düzenlenmektedir.

www.secbir.org

Umut Azak:
Umut Azak, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okudu. Yüksek lisansını Londra Üniversitesi SOAS’ta, doktora çalışmasını ise Leiden Üniversitesi Türkiye Çalışmaları Bölümü’nde tamamladı. 2010’dan bu yana öğretim üyesi olduğu Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Türkiye siyasi tarihi, toplumsal cinsiyet ve siyaset, siyasi düşünceler tarihi gibi konularda dersler veriyor.