Yeni Müzik Festivali-7: Ergon Ensemble

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 22 Aralık 2015, Salı
Saat: 19.00
Yer: Taksim, Mixer

Besteciler:
İlk yarı: Biçak, Coşkunseven, Çanakçı, Dağlık, Duran, Karakoç, Kazaz, Oğuz, Öcal, Samanlı, Shirazi
İkinci yarı: Xenakis, Borboudakis,Tsontakis

Ergon Ensemble:
Nikos Nikopoulos (flüt), Kostas Tzekos (klarnet), Stefanos Nasos (piyano), Antonis Pratsinakis (viyolonsel), Panagiotis Tziotis (keman), Ali Başeğmezler (viyola)



Bu yıl yedincisi düzenlenen BİLGİ Yeni Müzik Festivali'nde yeni müzik alanında uzmanlaşan Atina merkezli Ergon Ensemble, kendileri için bestelenmiş olan eserler arasından yapılan bir seçkiyi seslendirecek. Geçtiğimiz yıl Ensemble Garage ile gerçekleştirilen ve bu alanda dikkatleri üzerine toplayan festivalin akustik müzik ayağına bu yıl çok sayıda başvuru gerçekleşti. İlk kez seslendirilecek olan yepyeni müziklerin yanı sıra, Xenakis başta olmak üzere Yunanistan doğumlu besteciler Borboudakis ve Tsontakis'in eserleri de seslendirilecek. 

Yeni Müzik serisinin amacı, 20.yy ve sonrasında meydana gelen önemli müzik akımları ile ilgilenen ve bu çerçevede üreten akademisyen, besteci, müzisyen ve dinleyicilerin sene boyunca farklı etkinliklerde aynı platformda buluşmasını sağlamaktır. 

Etkinliklerde konserler ve seminerler yer alacaktır. Konserlerde, 20. yüzyılın öncü bestecilerinin yanı sıra günümüzde faaliyet gösteren bestecilerin eserleri seslendirilecektir. Sözü geçen döneme ait önemli müzikal kavramların çeşitli sunumlarla açıklanması ve tartışmaya açılması ise, seminerlerin içeriğini oluşturacaktır.
 

Etkinliğin gerçekleşeceği Mixer'in adresi:
Sıraselviler Cad. No:35, 2. Bodrum Kat
Beyoğlu-İstanbul