“Uluslararası Uyuşmazlıkların Çözümü” Konferans ve Eğitim Programı

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 10-12 Mart 2016

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi ile dünyada hukukun üstünlüğü uygulamasını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan ve var olduğu ülkelerde gerek kamu gerekse özel sektör yetkililerini bu misyon doğrultusunda eğitmek ve bilgilendirmek amacıyla bir araya getiren eğitimler ve seminerler düzenleyen Uluslararası Hukuk Derneği (ILI)- İstanbul 10-12 Mart 2016 tarihleri arasında, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı ev sahipliğinde “Uluslararası Uyuşmazlıkların Çözümü” (International Dispute Resolution) konulu bir eğitim ve konferans düzenliyor. 

Üç güne yayılan (10-11-12 Mart 2016) ve ticari ve yatırım tahkimi konusuna odaklanacak olan eğitimde Fried, Frank, Harris, Shriver & Jacobson LLP Avukatlarından Helene Gogadze, Curtis,Mallet-Prevost, Colt& Mosle LLP Avukatlarından Dr. Borzu Sabahi  ve Hergüner Bilgen Özeke ortaklarından Aslı Budak eğitmen olarak yer alacaklar. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

İngilizce  ayrıntılı bilgi metni için tıklayın.
 

11 Mart 2016 günü gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Uyuşmazlıkların Çözümü” konulu konferansta ise, ticari tahkim, yatırımcı-devlet tahkimi, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) uyuşmazlık çözümü ve Türk Hukuku’nda tahkim konularının ele alınacağı dört adet panelde ülkemizden ve dünyanın dört bir tarafından değerli konuşmacılar yer alacaklar. Her biri konularında uzman olan konuşmacılar, tahkim konusunda dünyadaki ve ülkemizdeki güncel gelişmeler ve uygulamaları değerlendirecekler. Söz konusu konferansta, Aslı Budak, Dr. Borzu Sabahi ve Helene Gogadze’nin yanı sıra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi, Uluslararası Ticaret ve Tahkim Hukuku Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü ve DTÖ Kürsüsü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pınar Artıran, Dünya Ticaret Örgütü Hukuk İşleri Bölümü’nde Hukuk Müşaviri ve Cenevre Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Gabrielle Marceau ve DTÖ Danışmanlık Merkezi Kıdemli Avukatı Dr. Jan Bohanes, BASEAK Avukatluk Bürosu ortaklarından Mark Skilling, Çakmak- Gökçe Avukatlık Bürosu Tahkim ve Uyuşmazlıklar Bölümü Yöneticisi Avukat Yalın Akmenek, Chadbourne & Parke LLP Ortağı Mark D. Beckett, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP Avukatı Evgeniya Rubinina , Coşar Avukatlık Bürosu ortağı Avukat Utku Coşar ve Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi,  İTOTAM Tahkim Divanı üyesi ve Queen Mary Üniversitesi misafir öğretim üyesi  Doç. Dr. Ali Yeşilırmak, panelist olarak yer alacaklar. 

İngilizce  ayrıntılı bilgi metni için tıklayın.


Konferans ve eğitimin dili İngilizce'dir.