52. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 28 Mart-15 Nisan 2016


‘Kitapla Seyahat’ Fotoğraf Sergisi

52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Bilgi Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikler 28 Mart 2016 Pazartesi günü “Kitapla Seyahat” adlı fotoğraf sergisi ile başlıyor. “Kitapla Seyahat” Fotoğraf Sergisi, farklı ülkelere yapılan seyahatlerde ilgi çeken şehirlerdeki manzara ve kitaplarla birlikte çekilen fotoğraflardan oluşuyor. Kütüphane Haftası boyunca açık olacak sergide bir yandan yeni yerler keşfederken diğer yandan kitabını yanından ayırmayan insanların karelerini görebileceksiniz. “Kitapla Seyahat”  fotoğraf sergisini  28 Mart-15 Nisan 2016 tarihleri arasında santralistanbul Kampüsü Latif Mutlu Kütüphanesi’nde ziyaret edebilirsiniz.
Fotoğraflar: Vildan Orancı & Abdullah Turan

“Gazeteyle Seyahat” Sergisi
52. Kütüphane Haftası'nın ikinci etkinliği, Üniversitemizin İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Erkan Saka’nın dünyanın çeşitli ülkelerinden edindiği yerel gazetelerden oluşan “Gazeteyle Seyahat” Sergisi. Gazete koleksiyonuna 2002’de ABD’de başlayan Erkan Saka, 14 yıllık gazete arşivini kütüphanemizde sergiliyor. Gittiği her yerden anı olarak getirdiği yabancı gazetelerin yanı sıra Türkiye’deki yerel gazeteleri de kişisel arşivinde biriktiren Erkan Saka’nın Gazete Koleksiyonu Sergisi’ni 28 Mart-15 Nisan 2016 tarihleri arasında  santralistanbul Kampüsü Latif Mutlu Kütüphanesi girişinde ziyaret edebilirsiniz.


Yoga Dersi

Kütüphane Haftası’nın son etkinliği ise, kütüphanede kitaplar içinde yoga yapmak. Sınav haftası telaşına bir saat ara verip aynı zamanda yoga eğitmeni olan kütüphanecimiz Gözde Zengin ile herkese açık  olan bu yoga dersine 29 Mart 2016 tarihinde Dolapdere Kampüsü Kütüphanesi 613 no.lu salonda saat 9.00-9.45 arasında katılabilirsiniz.