SEÇBİR Konuşmaları-52: Eğitim Aracılığıyla Çocukları Farklılaştırmak

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 6 Nisan 2016, Çarşamba
Saat: 17.00-18.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E2-302

Konuşmacı: Canan Aratemur Çimen (Boğaziçi Üniversitesi)

SEÇBİR Konuşmaları dizisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) tarafından düzenlenmektedir.

www.secbir.org

Bu konuşmada, eğitimde neoliberalleşme bağlamında orta sınıf ailelerin okul seçimlerini ve eğitim pratiklerini inceleyen “Eğitim Aracılığıyla Çocukları Farklılaştırmak: Neoliberal Zamanlarda Orta Sınıf Ailelerin Okul Tercihleri ve Eğitim Pratikleri” başlıklı doktora tezine temel oluşturan araştırmanın sonuçları paylaşılacaktır. Amaç, ailelerin eğitim alanındaki eğilimlerinin çocukları için nasıl avantaj yarattığını ve sınıfsal ayrımları artırarak sosyal eşitsizliklerin üretimine ne şekilde katkıda bulunduğunu tartışmaya açmaktır. 

Canan Aratemur Çimen:
Canan Aratemur Çimen, lisans diplomasını 1999’da Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden, yüksek lisans diplomasını 2009’da ve doktora diplomasını 2015'da Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden aldı. Yetişkin eğitimi, eğitim politikaları, eğitim sosyolojisi ve eleştirel eğitim konularında çalışmalarını sürdürüyor.