23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 2016 Şenliği

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 23 Nisan 2016, Cumartesi
Saat: 10.00-16.00
Yer:  santralistanbul Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi BİLGİ’li Girişimciler Kulübü bu yıl üçüncü kez düzenleyeceği 23 Nisan Şenliği'nde, çevre okullardan gelen misafir öğrencilerle bir araya gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yeni nesillere büyük bir coşkuyla yaşatmak ve onlara unutulmaz bir gün yaşatmayı amaçlıyor. 

60 misafirimizin katılım sağlayacağı bu etkinlikte; her yıl olduğu gibi 3 misafir çocuğa 1 gönüllü görevli temsilcimiz olacak. 

Çalışan gönüllü temsilcilerimiz misafirlerimize adeta abla/ağabey olup her çocuğa özel ilgi göstererek onların eğlenebilmesi, kendilerini özel hissetmeleri için tüm gün büyük bir enerjiyle çalışacaklar.

Şenliğimizde bu yıl daha önceki yıllarda yaptığımız tiyatro, şişme park alanı, boyama, dans gibi etkinliklerin yanı sıra hazine avı gibi farklı deneyimlerde yaşanacak.

Önceki yıllarda, sergilenen tiyatro oyunu sırasında çocukların yaşadığı sevince ortak olmak ve onlarla çocukluğumuzu yaşamak kayda değerdi. Bu nedenle tiyatro etkinliği şenliğimizin en vazgeçilmez noktası. Yine anlaştığımız bir gönüllü tiyatro topluluğu ile beraber bir çocuk oyunu sergilenecek ve yaşayacakları heyecanlarını paylaşacağız.

Geniş bir yeşil alana sahip olan santralistanbul Kampüsü’nde şişme park alanı oluşturduk ve patlamış mısır, pamuk şeker, macun gibi şenliğimizi taçlandıracak eğlence ortamı da küçük misafirlerimizin enerjilerini dışarı atabilmeleri için düşünüldü. 

Önceki yıllarda yapılan şenliklerde, dışarıdan gelen ailelerin de bizlere katılarak heyecanımızı paylaşması ve akademisyenlerin verdiği destek büyük bir katkı olmuştu.

Çocuklarla birlikte dans, futbol, resim alanlarında yaptığımız sosyal etkinlikler dışında, kampüsümüzde bulunan Çağdaş Sanatlar Müzesi gezisiyle çocukları düşünmeye ve soru sormaya teşvik edeceğiz.

Bu yıl bir yenilik olarak, hazine oyunu ile doğru anlama, iz takip edebilme, doğru soruyu sorma, cevabı anlayıp grup halinde hareket edebilme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla küçük misafirlerimize bir oyun hazırladık. 

Tüm gün boyunca, hep birlikte çocuk olup yıllardır çok önem verdiğimiz bu bayramı büyük bir coşkuyla kutlamak; tüm bunları unutmamak, yaşamak ve yaşatmak için biz BİLGİ’li Girişimciler, sadece 23 Nisan’da değil her zaman küçük kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.