7. Türkiye Yayıncılık Kurultayı

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 12-13 Mayıs 2016 
Yer:  santralistanbul Kampüsü, ÇSM-404

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği, “7. Türkiye Yayıncılık Kurultayı”, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Ege Yazgan ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Metin Celal Zeynioğlu’nun  açılış konuşmalarıyla başlayacaktır. Ardından Uluslararası Çoğaltım Hakları Kuruluşları Federasyonu (IFRRO) Genel Sekreteri Olav Stokkmo ve Avrupa Yayıncılar Federasyonu (FEP) Direktörü Anne Bergman-Tahon dünya yayıncılık gündemi ve Türkiye ile kesişen yönlerine odaklanacak konuşmalar yapacaklardır.

Bu yılki Kurultayda “Dijital Yayıncılık: Yeni iş modelleri ve Telif Hakları”, “Eğitim Yayıncılığında Zenginleştirilmiş İçerik”, “Öğrenci Kitapla Nasıl Buluşur?”, “Anadilde Yayıncılık”, “Akademik Yayıncılıkta Yeni Gelişmeler: Fırsatlar, Dezavantajlar” ve “Kitap Eklerinin 25 Yılı” başlıklı oturumlarda konuşmacı olarak katılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, hukukçular, yayıncılar, eğitimciler, dijital yayıncılık uzmanları, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve gazeteciler yayıncılığın bu önemli gündem maddeleri üzerine bilgi ve görüşlerini aktaracaklardır.

İki yılda bir düzenlenen ve ilgilenen herkese açık olan Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın amacı, yayıncılık sektörü paydaşlarını geniş bir katılımla bir araya getirerek, yayıncılığın gündemini oluşturan konular, sektörün eğilimleri, sorun ve ihtiyaçları çevresinde üretken bir diyaloğa zemin oluşturmaktır. Yayıncılık dünyasında gelenekselleşen kurultay, burada alınan kararların birçoğunun hayata geçmesiyle, sektörün temel sorunlarının çözülmesi ve dikkat çekici bir gelişme çizgisi göstermesinde önemli bir etkiye sahiptir.

Facebook sayfası için tıklayın.