CERN-Türkiye Bilgi Transferi Zirvesi

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 30 Mayıs 2016
Yer: santralistanbul Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen Teknoloji Transfer Ofisleri Zirvesi, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen BİLGİ Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Bilgi Transfer Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek. BİLGİ’nin, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile yürüttüğü çeşitli işbirliklerine bir yenisini ekleyerek ev sahipliği yapacağı bu zirvede, Türkiye’nin CERN ile imzaladığı asosiye üyelik anlaşması, işbirliğinin bilimsel tarafı, CERN’de geliştirilen yeni teknolojilerin şirketler tarafından ürüne dönüştürülmesi gibi merak edilen konular ele alınacak. 

İki gün sürecek zirvenin açılış konuşmalarını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin yapacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve CERN - ATLAS Deneyi Ulusal Koordinatörü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin’in “Türkiye’nin CERN ile Bilimsel İşbirliği” başlıklı bir sunum yapacağı zirvede, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlık Özel Müşaviri Hakan Kızıltoprak da “Türkiye’nin CERN Asosiye Üyesi Olarak Durumu” konusunu ele alacak. Zirvenin özel konuşmacısı ise CERN Bilgi Transfer Ofisi Direktörü Dr. Giovanni Anelli olacak.

CERN’de Geliştirilen Yeni Teknolojiler 

CERN Bilgi Transfer Ofisi Direktörü Dr. Giovanni Anelli, CERN ve Bilgi Transferleri Grubu’nun çalışmaları ile CERN’de geliştirilen teknolojilerin toplumla paylaşımı konusunda katılımcıları bilgilendirecek. Anelli, “Sanayi İçin Fırsatlar ve Potansiyel İşbirliği Alanları” başlıklı konuşmasında, CERN’de geliştirilen teknolojilerin özellikle sağlık, güvenlik, bilişim başta olmak üzere sektörler üzerinde yarattığı etkiyi paylaşacak. Direktör Anelli, yeni teknolojilerin sanayi kuruluşlarına transferi hakkında bilgi verecek. 

Teknoloji dünyası ile sanayi dünyasını bir araya getiren zirvede, şirket temsilcileri CERN Bilgi Transfer Ofisi Direktörü Dr. Giovanni Anelli ile son gelişmeleri değerlendirme ve yeni fırsatlar yaratma imkanı bulacak. 

Zirvenin web sayfası: http://indico.cern.ch/e/tto-summit-tr


PROGRAM:

13.30-13.45     Açılış Konuşması
Prof. Dr. Mehmet Durman (İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü)
Prof. Dr. Adem Şahin (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü )

13.45-14.00     “CERN’in Ortak Bir Üyesi Olarak Türkiye’nin Durumu”
 Hakan Kızıltoprak  (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlık Özel Müşaviri)

14.00-14.15      “Türkiye’nin CERN ile Bilimsel İşbirliği”
Prof. Dr. Serkant Ali Çetin (İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve CERN - ATLAS Deneyi Ulusal Koordinatörü) 

14.15-15.00     “CERN ve Bilgi Transferleri Grubuna Genel Bakış”
 Dr. Giovanni Anelli (CERN Bilgi Transfer Ofisi Direktörü) 

15.00-15.30    Kahve Arası

15.30-16.30    “Sanayi için Fırsatlar ve Potansiyel İşbirliği Alanları”
Dr. Giovanni Anelli (CERN Bilgi Transfer Ofisi Direktörü)

16.30-18.00  Açık Tartışma / Networking /
Türk Teknoloji Transfer Ofisleri’nden Kısa Sunumlar