Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi: ""Zor Zamanlarda Cinsellik"

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 14-16 Ekim 2016
Yer: santralistanbul Kampüsü

Bu kongre, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenmektedir.

"Bu yıl 11.'sini düzenleyeceğimiz Cinsellik ve Cinsel Tedaviler Ulusal Kongresi, 14-16 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü' nde gerçekleştirilecektir. Derneğimizin kurulduğu 1998 yılından bu yana yapılan cinsel yaşam ve cinsel tedaviler alanında gelenekselleşmiş bilim buluşmalarının devamı niteliğindeki bu kongremizde sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.

Temasını "Zor Zamanlarda Cinsellik" olarak belirlediğimiz bu kongrede, her insanın yaşamının kaçınılmazı olan zor zamanlarda cinselliğin, cinsel işlevin ve cinselliğe bakışın tüm yönleri ele alınacaktır. Her ne kadar kimilerine kolay gelse de yaşamın tüm evrelerinde, alınan sosyal roller ve rol değişikliklerinde, bir hastalığı göğüslerken, travmaya uğrarken ya da tanık olurken, acının ve çatışmaların gölgesinde ve hatta mülteciliği yaşarken yani zor dönemler ve durumlarda cinselliğin yaşamdaki yeri ötelediğimiz ama konuşmamız gereken bir başlıktı, bu kongre ile tartışma olanağı bulmuş olacağız.

Kaygıyı, travmayı, yaşamak zorunda olan ve bazen yitiren bireyin ruh halini onun cinselliği bağlamında ele alacağız. Başlığı "Zor Zamanlarda Cinsellik" olsa da aynı zamanda sosyolojiden biyolojiye cinselliğin bir çok disiplin gözünden tartışılacağı, cinsel işlev bozuklukları alanındaki son gelişmelerin irdeleneceği bu kongrenin alanda hizmet veren değişik disiplinlerden profesyonellerin kendilerini daha yetkin hissetmelerini sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmakta önemli bir katkısı olmasını istiyoruz.

Bu amaçla kongremizde çeşitli panel ve konferansların yanı sıra, sözel bildiri oturumları, çalışma grupları, kurslar, ikili tartışma, uzmanla buluşma, 'Siz olsanız ne yapardınız?' gibi daha etkileşimsel etkinlikler planlanmıştır. Kongrenin ilk gününde ise daha önceki kongrelerden farklı olarak klinik becerileri artırmaya yönelik çalışma grupları düzenlenecektir. "

Kongre programı için tıklayın