Empatik Themis Trafik Semineri

Tarih: 22 Aralık 2016,Perşembe
Saat: 18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-404

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 15- 29 yaş arasındaki gençlerin ölüm nedenleri listesinde trafik kazaları birinci sıradadır.

Gençlerin “neden trafik kurallarına uyması gerektiği ile trafikte saygı ve empati” konularına değindiğimiz seminer, THD kurucusu, aynı zamanda kendisi de bir trafik mağduru olan Yasemin Usta’ya eşlik eden görme ve bedensel engelli birer üniversite öğrencisi tarafından verilmektedir.

EGM ve TÜİK verilerine göre hazırlanan seminerin içeriği:
• Trafikte Haklarım Derneği hakkında kısaca bilgi
• Türkiye'de rakamlar ile trafik kazaları
• Trafikteki kaza faktörleri (hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, kask)
• Trafikte engelli (görme ve bedensel) bireyler ile empati
• Engelliler ile ilgili terminoloji sorunu
• Trafikte birbirimizin haklarına saygı
• Can Kaybediyoruz kamu spotu, emniyet kemeri ile ilgili videomuz ve trafik mağdurlarının yaşadıklarını zorlu süreci anlatan videografiğimizin gösterilmesinden oluşmaktadır.

Katılım için bilgisosk@hotmail.com adresine mail gönderilmesi gerekmektedir. Seminere katılanlara  katılım sertifikası verilecektir.