Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi-67: "İnternet Ortamında Hukuka Aykırı İçerikle Mücadelede Hukuki ve Teknik Sorunlar"

Tarih: 4 Ocak 2016, Çarşamba
Saat: 19.00-21.00
Yer: Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu

Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bedii Kaya (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi)

"İnternet Ortamında Hukuka Aykırı İçerikle Mücadelede Hukuki ve Teknik Sorunlar" konusunun, hem 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Ek m. 4 hem de 5651 sayılı Kanun başta olmak üzere diğer ilgili mevzuat çerçevesinde ele alınacağı çalışmada, dijital hak yönetimi ile derin paket analizi teknolojisi ve uygulamasındaki güncel gelişmeler ile bu alanda karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi ve değerlendirmeler yapılacaktır.

İnternetin fikri haklara yönelik ihlallerin en dikkate değer zeminini oluşturduğu günümüzde, bu alana yönelik çözüm arayışları gündemimizin ilk sıralarında yer alıyor. Konuyu, "Teknik ve Hukuki Boyutlarıyla İnternete Erişimin Engellenmesi" adlı bir kitabı da bulunan, bilişim hukuku alanının değerli uzmanlarından Sayın Dr. Kaya’nın önderliğinde görüşüp, tartışmak üzere yılın ilk Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi’nde bir arada olmaktan onur duyacağız.

Toplantıya katılım herkese açık olup, herhangi bir prosedüre tabi değildir.

Tel: (212) 311 52 92
e-posta: RC-IPL@bilgi.edu.tr / eda.cataklar@bilgi.edu.tr