Haliç'in Kadim Semtleri

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 13 Mart 2017, Pazartesi
Saat: 10.00
Yer: Kuştepe Kampüsü, Toktamış Ateş Konferans Salonu

Konuşmacı: Ahmet Faik Özbilge (Profesyonel rehber; Yazar)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Türk Dili Birimi tarafından TK 203 "Coğrafi Yazılar" ve TK 207 "Türk Gezi Edebiyatı" dersleri kapsamında düzenlenmektedir. 

“Fener Balat Ayvansaray” kitabının yazarı olan Ahmet Fail Özbilge söyleşide, Eminönü’nden Silahtarağa’ya Haliç’in eski semtlerinin tarihi, mimari, doğal  güzellikleri ve hayat değerleri üzerinde duracaktır.

Coğrafi Yazılar ve Gezi Edebiyatı derslerinin söyleşi etkinlik dizisi herkesin katılımına açık sürdürülmektedir.

Ahmet Faik Özbilge:
Ahmet Faik Özbilge, 1965’de İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikden sonra, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 1987’de Turizm Bakanlığı’ndan kokart alarak Fransızca ve İngilizce rehberlik yapmaya başladı. 90’ların sonunda “BlokArt” isimli yeraltı dergisinde editör ve yazarlık yaptı. Çeşitli dergilerde gezi yazıları yayınlandı. Televizyon ve radyoda programlar yaptı. Uzun süren araştırmalar sonucu yazdığı “Fener Balat Ayvansaray” adlı kitabı E Yayınları'ndan çıktı. Halen yurtiçi ve dışında rehberliğe devam etmekte, bazı İstanbul konulu belgesellere danışmanlık görevini yürütmekte ve gezi kitapları hazırlamaktadır.