Atölye: "Mirası Yeniden Düşünmek”

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 15 Nisan 2017
Saat: 13.00-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-103A

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Programı'nın EFOLT Projects işbirliğiyle gerçekleştireceği “Mirası Yeniden Düşünmek” adlı 3D kolaj atölyesi katılımcılarını bekliyor.

Son Başvuru Tarihi: 10 Nisan 2017

Dijital nesneler arasında kurulması planlanan sanatsal ve teknolojik uygulama metodları ile katılımcıların atölye süresince ve sonrasında aşağıda belirtilen sorunsalları ortaya çıkarması beklenmektedir.

Atölyenin 3D soyutlama ve kolaj teknikleri ile yeniden üretilen dijital nesneler, fizikselliğin miras niteliğini öznel ve sosyal değerler üzerinden yeniden anlamlandırabilir mi? Fiziksellik arzusu, yeniden üretim ortamı sağlayan siber mecranın nesneleri üzerindeki deneyimsel 'aura'yı nasıl etkiliyor ve biçimlendiriyor? Katılımcılar atölye sürecinde, öğrenecekleri yazılım programında kullanılan dijital nesneler aracılığıyla dışavurumsal bir soyutlama ve kolajlama süreci tecrübe edecekler.

Atölyeye katılmak isteyen adayların kendileri için öznel değer taşıyan bir nesneyi görsel ve metinselleştirmesi ve belirtilen tarihe kadar mail aracılığıyla teslim etmesi beklenmektedir.

Atölyede geliştirilen eserler atölyenin basım süreci destekçisi 3Dörtgen’de basılarak katılımcıların 3D baskı tekniğine dair gelişen dijital ve fiziksel ilişkiyi deneyimlemelerine imkân verecektir. "Mirası Yeniden Düşünmek” atölyesi sonucu ortaya çıkacak olan nesneler, zaman ve aidiyet kavramları üzerinden yansıttığı fiziksel bütünsellikten dolayı İstanbul hanlar bölgesinde yer alan BLOK art space Büyük Valide Han’daki 53. odada 1 hafta boyunca sergilenecektir.

Adaylar belirtilen içerikler ve detaylar doğrultusunda mail üzerinden başvuru yapmalılardır.

Katılım ücretsizdir ve 20 kişi ile sınırlıdır.

Tarihler:
Katılım Son Başvuru Tarihi : 10 Nisan 2017
Kabul Duyurusu : 12 Nisan 2017
Atölye: 15 Nisan 2017 
3Dörtgen Üretim Süreci: 17-23 Nisan 2017
3Dörtgen Ziyareti: ileriki bir tarihte duyurulacaktır.
Sergi: 24-30 Nisan

Facebook: www.facebook.com/efoltprojects