Konferans: "Contextualizing History Writing in the Ottoman and Indian Worlds (C.1400-1850)"

Tarih: 10-11 Haziran 2017
Saat: 9.30-17.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Bu konferans, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenmektedir.

Son yirmi otuz yıldır, Osmanlı dünyası üzerine çalışan araştırmacılar ile Babüri ve Babüri-sonrası Hindistan üzerine çalışan uzmanlar, erken dönem tarih yazıcılarının kaynaklarını yaratış biçimlerine ve benimsedikleri çeşitli yazı geleneklerine ilgi duymaya başlamışlardır. Bununla birlikte, tarihçiler her iki alanda da resmi kaynakların her zaman “gerçeği, tüm gerçekliği, sade ve sadece gerçeği” yansıtmadıklarını fark ettiler. Farklı alanlardaki akademisyenleri bir araya getirerek, bu etkinlik, kaynak eleştirisinin dünya çapında bir girişim olduğu anlayışını desteklemeyi; katılımcıların kendi problemlerini daha geniş bir perspektiften bakmaları için cesaretlendirmeyi ummaktadır.

Konferans dili İngilizce'dir; çeviri hizmeti sunulmayacaktır.

Konuşmacılar:

Oktay Özel (Bilkent University)
Ahmet Ersoy (Boğaziçi University)
Edhem Eldem (Boğaziçi University)
Cengiz Kırlı (Boğaziçi University)
Eva Orthmann (Bonn University)
Chander Shekhar (Delhi University)
Sunil Kumar (Delhi University)
Malte Fuhrmann (İstanbul Bilgi University)
Suraiya Faroqhi (İstanbul Bilgi University)
Murat Dağlı (İstanbul Bilgi University)
Başak Tuğ (İstanbul Bilgi University)