Müzikal: Orbissibro

güncelleme: yayınlama:

Tarih/Saat/Yer: 
29 Haziran 2017 / 20.00 / santralistanbul Kampüsü, E1-Green Stüdyo
4 Temmuz 2017 / 20.00 / Trump Kültür ve Gösteri Merkezi 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Kulübü Bi’Müzik tarafından sahneye konulacaktır.

ORBİS (Latince’de “dünya” anlamına gelir), üretim sürekliliğini sağlayabilmek için insanları aşılayarak duygularını ve renklerini almış, GOBAN adındaki iktidarın yönetiminde işleyen bir dünyadır. Aşısında yaşanan bir problem sonucu duyguları kaybolmamış ve bu nedenle ORBİS’te kamufle olarak yaşayan Anlatıcı, uzun süredir tam olarak ne olduğunu bilmediği bir arayış içerisindedir. Arayışı bir ayna bulmasıyla sonuçlanır, Anlatıcı’nın karşısına aralamaya değecek bir kapı çıkmıştır. Bulduğu aynayı umutla, rasgele bir üretim masasına bırakır. 328. Üretim Birimi çalışanları Finch, Velma ve Rod, ayna üzerindeki talimatları uygular ve ORBİS’in tam zıttı, renklerin ve duyguların hakim olduğu bambaşka bir dünyaya ışınlanır. ORBİSSİBRO müzikali bu iki dünyanın birlikte varoluş yolculuklarını canlı orkestrası ve vokalleriyle seyircisine sunacaktır. 

Bi’Müzikal:
2011 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Müzik Kulübü Bi’Müzik,  kuruluşundan üç sene sonra  Bi’Müzikal adıyla müzikal tiyatro ekibini oluşturmuştur. Kurulduğu günden beri vokal, orkestra ve teknik ekipleriyle tamamen gönüllülük esasına dayalı faaliyet göstermektedir. Bi’Müzikal ekibinin, dekorundan kostümüne, makyajından ses/ışık tasarımına kadar tüm prodüksiyonu, ekibi oluşturan öğrenciler tarafından yaratılmaktadır. 2016 yılında sergilenen oyunun bilet gelirleri Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bağışlanmış, Bi’Müzikal sanat amacına sosyal sorumluluğu da ekleyerek belirli bir kitleye ulaşmıştır. 

Temel vokal, drama, dans ve enstrüman becerilerine dayalı seçmelerle ekibe alınan vokal oyuncu ve enstrümanistler, sene boyunca haftada iki veya üç kez prova yaparak çalışmalarını sürdürmektedir. Sene boyunca katılımcıların takım içi sorumluluk alma bilincine ulaşmaları, kendi alanlarında gelişmeleri ve sahne deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.