Çocuk Hakları, Eğitim ve Çocuk Kitapları

Çocuk kitapları çocukların haklarını öğrenmesinde nasıl daha etkili olabilir?
Çocuk hakları eğitiminde çocuk kitaplarını nasıl kullanabiliriz?

Tarih:
20 Kasım 2017
Saat: 17.00-19.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Seminer Salonu

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Eğitim Reformu Girişimi (ERG), İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA), İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İsveç Konsolosluğu işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlik "Çocuk Hakları, Eğitim ve Çocuk Kitapları" etkinliği çocuk haklarını ve çocuk kitaplarını buluşturuyor. “Burada Çocuk Büyüyor” Sergisi ile İsveç Çocuk Edebiyatı'ndan yola çıkılacak, çocuk hakları eğitimi konuşulacak ve çocuk kitaplarında çocuk hakları tartışılacak.

Etkinlikte, İsveç Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Suzi Erşahin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nden Gözde Durmuş'un açış konuşmalarının ardından bir söyleşi gerçekleşecek. Kolaylaştırıcılığını Eğitim Reformu Girişimi'nden Burcu Meltem Arık'ın yapacağı söyleşide, Dr. Nilay Yılmaz ve Hatice Kapusuz yer alacak.

Seminer tüm katılımcılara açıktır, ancak salonun kapasitesi sınırlı olduğu için kayıt olmak gerekmektedir.

Katılım için: http://bit.ly/2iWFiR4

PROGRAM:

17:00 -17:30: Kayıt ve “Burada Çocuk Büyüyor” Sergi Açılış
17:30 - 17:45: “Burada Çocuk Büyüyor” Sergisi, İsveç Çocuk Edebiyatı ve Çocuk Hakları (Suzi Erşahin)
17:45 - 18:00: Çocuk Hakları + Eğitim: Çocuk Hakları Eğitimi  (Gözde Durmuş)
18:00 - 18: 40: Söyleşi (Kolaylaştırıcı: Burcu Meltem Arık Akyüz; Konuşmacılar: "Kırılmayan Hayaller: Çocuklardan çocuklara bir öykü kitabı" Dr. Nilay Yılmaz, “Çocuk Kitapları ve Çocuk Hakları ” Hatice Kapusuz)
18:40 - 19:30 Katılımcılarla Soru - Cevap