İstanbul Sosyal İnovasyon Hackathon

güncelleme: yayınlama:

Hacking the Glass Ceiling: Cinsiyet Eşitliği için Teknolojik Çözümler

Tarih: 8-10 Aralık 2017

İstanbul Sosyal İnovasyon Hackathon’u geliştiricileri, tasarımcıları, girişimcileri, insani sektör çalışanlarını ve cinsiyet eşitliği savunucularını cinsiyet eşitliğine yönelik teknoloji temelli çözümler üretmek için bir araya getiriyor! Bu bariyerleri hack’lemek ve dünyanın her yerindeki kadınlar ve kız çocukları için beraber çözüm üretmek sırası sizde!

8-10 Aralık tarihlerinde, katılımcılar takımlar halinde cinsiyet eşitsizliğini aşmaya yönelik problemlere iki gün boyunca çözüm bulmaya çalışacaklar. Hackathon süresince bu konunun uzmanları, takımların çalışmalarına destek verecek, geri bildirimlerde bulunacak ve takımlara sorunların çözümünde yardımcı olacak fikirler verecektir. Hackathon sonunda takımlar fikirlerini, prototiplerini veya iş planlarını juriye sunma şansı elde edecektir. Hackathon sonunda verilecek ödüller, geliştirilme potansiyeli olan fikir veya prototiplerin ileriye yönelik desteklenmesi için destek olacak türden ödüller olacaktır.

İstanbul Sosyal İnovasyon Hackathon’u Microsoft’un sponsorluğunda gerçekleşmektedir ve Re:Coded tarafından organize edilmektedir. Bu Hackathon “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikranın Güçlendirilmesi” projesi kapsamında, Japon Hükümeti tarafından finansal desteğinin verildiği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir.


Son Kayıt Tarihi: 
5 Aralık 2017

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: Evenbrite

Facebook
Twitter